Aan welke van de 7 hoofdzonden maak ik me het vaakst schuldig?

De 7 hoofdzonden zijn:

  • hoogmoed (trots, ijdelheid)
  • hebzucht (gierigheid)
  • onkuisheid (lust,wellust)
  • jaloezie (nijd, afgunst)
  • vraatzucht (gulzigheid)
  • woede (toorn, wraak)
  • luiheid (gemakzucht, vadsigheid)

Ik geef toe, ik heb het even moeten opzoeken. Het is een onderwerpje dat we kregen van Kathleen omtrent 40dagenbloggen. En het sprak mij direct aan. Iets om eens over na te denken.

Met stip op 1: luiheid.
O jawel, ik ben soms echt een luie trezebees. Opruimen, ik haat dat echt. Het moet, ik weet dat. En als ik in een opgeruimd huis zit geeft me dat ook rust. Maar ik ben zo iemand die begint op te ruimen en dan op de plaats waar ik het leg weer iets anders zie en een half uur later ben ik alweer op mijn gemak in een boekje aan het bladeren dat ik onderweg tegenkwam.
Ik zal weer eens de timer moeten zetten en elke dag 10 of 15 minuten heel bewust opruimen, 1 ruimte per keer. Ik heb dat een tijdje geleden eens gedaan en dat helpt wel. Alleen volhouden, da’s een moeilijke. Tips zijn zeker welkom.
Al kriebelt het met dat zonnige weer wel wat om orde te scheppen. Bij Berre totaaaaaal geen nestdrang gehad, misschien compenseer ik dat deze zwangerschap wel om er nu al aan te beginnen? 😉

En een andere: vraatzucht.
Er is dan ook zoveel lekker eten in de wereld en ik eet zo graag lekkere dingen. Van zoet tot zout en zuur en bitter. Er zijn weinig dingen die ik echt niet lust.
En nu komt de paasperiode er weer aan, daarna ijsjesweer,… Daar genoten we vandaag trouwens al van, van een lekker ijsje.
Al heb ik deze zwangerschap heel erg veel zin in fruit. Onlangs frambozen gekocht (blijkbaar ook een bron aan foliumzuur, ideaal!). ’s Avonds stond ik vol rode vlekjes en had ik ferme jeuk.
Vorige zomer ook al eens gehad, toen vermoedelijk van aardbeien. Vorige week hetzelfde met peer. Ai ai ai, hopelijk geen fruitallergie. Binnenkort naar de dermatoloog (allee, binnen anderhalve maand).
Had ik eens zin in gezonde dingen!

Verder denk ik dat de anderen niet zo heel fel naar voor komen.
Hoogmoed: ik ben trots op wie ik ben. Echt ijdel ben ik niet, ik zou het af en toe beter wat meer zijn.
Hebzucht: mijn ouders zeiden altijd ‘gij hebt een gat in uw hand’. Gierig dus helemaal niet. Dat zou ik dus ook af en toe beter iets meer zijn.
Onkuisheid: daar doen we niet aan mee.
Jaloezie: enkel op een gezonde manier. Al ben ik in het begin van de relatie met het lief wel vaker jaloerser geweest. Daar ben ik ongelooflijk in gegroeid en best heel trots op. En voor de rest benijd ik wel talenten van anderen, maar meer bewonderend dan jaloers.
Woede: dat zit nu niet echt in mij.

Dan hebben we ze allemaal gehad. Ik vind dat dat alvast best meevalt zo.

En ik ben ook superblij dat ik vandaag wel aan bloggen raakte. De zwangerschap vermoeid me nog meer dan ik dacht. Aan de 40 dagen bloggen zal ik misschien niet geraken, maar toch ben ik niet van plan helemaal op te geven. Het is best fijn wat intensiever met de blog bezig te zijn en er terug wat liefde te kunnen instoppen. Ik liet het wat slabakken (luiheid???).

Liefs,
Joke

1 thought on “Aan welke van de 7 hoofdzonden maak ik me het vaakst schuldig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.