Amsterdam

Eindelijk had mijn ventje nog eens verlof en gingen we voor 3 dagen naar Amsterdam. Wellicht de laatste keer echt er tussenuit met ons twee voor een tijdje.

We hebben het getroffen met het weer! We overnachtten in B&B Welcome 2 Amsterdam. Een klein gezellig huisje in Amsterdam Noord. Alleen de badkamer viel ons wat tegen… Dat was namelijk enkel een douche. Een geluk dat er een keukentje was met een lavabo waar we onze tanden konden poetsen. Haar deftig leggen was niet evident. Er was wel een spiegel maar niet in de douche of aan de lavabo. Maar allé, we konden ons wassen, dus konden ons fris en wel begeven in Amsterdam.
We kwamen aan rond de middag, dus gingen we nog snel iets zoeken om te eten. En ik ben ik niet, als ik daar al weer een soepbar had gezien: De Soepboer.

Dan tijd om de pont te nemen (overzetboot van Amsterdam Noord naar Amsterdam Centrum én helemaal gratis ;-)) naar het centrum. We kochten er een I Amsterdam City Card en gingen dan naar ons eerste bezienswaardigheid: Het Anne Frank Huis. Een 20-tal minuutjes aanschuiven en dat viel best mee. Toch de moeite waard om het eens gezien te hebben.

Daarna kregen we weer een klein hongerke. Tijd voor een vieruurtje. Mijn ‘goestingske’ tijdens de zwangerschap: pannenkoeken. Wil het toch wel niet lukken dat je in Nederland heel wat pannenkoekenhuizen vindt. We gingen naar de Pancake Bakery en ik at er een superlekkere pannenkoek met appeltjes en kaneelijs, Kristof verorberde een Hollandse pannenkoek met warme krieken, kirsch en vanille-ijs. Daarna ons ferm vieruurtje even laten zakken en gezellig gewandeld langs de prinsengracht en in de Jordaan. Dan terug richting station gewandeld en daar met onze I Amsterdam-pas een boottocht gemaakt. Het begon al te schemeren en donker te worden, dus dat was wel charmant. Daarna teruggekeerd richting B&B, maar eerst een stop gehouden (in dezelfde straat als de B&B) bij Il Pecorino voor een pizza.

Dag 2.
Weer veel gedaan, maar zal het wat beknopter houden. Eerst gingen we naar het Rijksmuseum dat helemaal vernieuwd werd. Daarna gepicknickt op het Museumplein, waarna we onze tocht verderzetten richting de Dam. Da’s waar het Koninklijk Paleis zich bevindt. Maar daar gingen we niet naartoe. We wilden even ontspannen en lachen bij Madame Thussaud 🙂 Daarna nog wat kuieren langs de winkelstraat. Trouwens ook een heel leuk winkeltje tegengekomen (niet in de winkelstraat zelf): BPD. En wat kochten we? Een baby-plakboek dat ik al eens had gezien en graag wou. En dan de Milestone Baby Cards, die ook al lang op mijn verlanglijstje stonden. Joepie! 🙂 Tijdens het shoppen zelf ook nog wel zwangerschapskleedje (een simpel zwart) gekocht. Uiteraard ook even rondgekeken bij de Bijenkorf. Als laatste activiteit die dag even rondgelopen in de walletjes. Afsluiter van de dag, nog eens gezellig gaan eten met z’n tweetjes.

Dag 3.
Meteen ook de laatste dag, maar ook de mooiste dag. Wat een stralend weertje! We gingen naar NEMO (wetenschapscenter). Daar weer ferm gelachen… Allé Kristof vooral. Vraag me niet hoe het heet, maar er is zo een scherm waar je voor gaat staan en dan de temperatuur wordt aangegeven met kleurgradaties. Je zult het zien op de foto’s… Ik zie er op zo’n scherm altijd uit als een clown. Mag doen wat ik wil, mijn neus heeft het altijd koud.
’s Middags een broodje en een frappuccino naar binnen gespeeld bij Starbucks. Gezellig op het terras met het zonnetje op ons bolletje. Toen er opeens een hond zijn grote behoefte kwam doen. Het baasje in kwestie ruimde het iet of wat op met een lege broodzak. Waardoor de geur extra naar boven kwam. Gelukkig was het broodje al binnen en kan je een frappuccino bij Starbucks gewoon meenemen… Kristof nam vliegensvlug ons gerief en al kokhalzend ging ik mee. Ik kan al niet tegen die geur én daarbij komt dat zwangere vrouwen nog beter ruiken… 🙁
Onze allerlaatste activiteit in Amsterdam was de Artis Zoo. Vergelijkbaar met de Zoo van Antwerpen. Maar veel jonge beestjes: een kleine olifant, kleine chimpansee, kleine gorilla,… Schattig! Vooral voor een moeder in spé wellicht 🙂 Het was er nog wel gezellig vertoeven. En dan zat onze citytrip er op.

’t Was er tof, in Amsterdam. En het viel ons op dat de mensen er zo vriendelijk zijn. Daar kunnen we misschien toch nog wat van leren…

Joke de clown
Joke de clown
Baby-plakboek & Milestone Baby Cards
Baby-plakboek & Milestone Baby Cards
Johnny zijn das even knopen.
Johnny zijn das even knopen.
science-center NEMO. Foto vanop de bootjes.
science-center NEMO. Foto vanop de bootjes.
Dakterras van NEMO.
Dakterras van NEMO.
Mijn heerlijke pannenkoek! Mmm...
Mijn heerlijke pannenkoek! Mmm…
Even de techniek van Van Gogh van naderbij bekijken.
Even de techniek van Van Gogh van naderbij bekijken.
een typische vitrine
een typische vitrine
Vliegtuig dat oorspronkelijk voor WOII was gemaakt, maar het nooit heeft gehaald.
Vliegtuig dat oorspronkelijk voor WOII was gemaakt, maar het nooit heeft gehaald.
De walletjes.
De walletjes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.