Een zoet nagerechtje, dat wel 7 punten per stuk telt, maar daar kijken we dan even niet naar hoor. Zondigen mag hé! Of beter gezegd: genieten mag!
Ingrediënten voor 6 stuks:
- 3 zachte appels
- 250 gram bladerdeeg
- 70 gram marsepein
- 3 eetlepels magere plattekaas
- 1 ei
- wat citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1/4 koffielepel kaneel
- 2 koffielepels poedersuiker
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Schil ze en snij in blokjes.
- Meng de blokjes appel met wat citroensap.
- Bekleed een muffinvorm met 6 gelijke stukken bladerdeeg en laat de randen hierbij omhoog staan.
- Verdeel de helft van de appelblokjes over de vorm.
- Rasp daarover marsepein.
- Meng de plattekaas met het ei, de suiker en het kaneelpoeder.
- Verdeel het mengsel over de vormen.
- Doe daarover de rest van de appelblokjes.
- Vouw de bladerdeeghoekjes naar binnen en bak ongeveer 30 à 35 minuten in de oven.
- Haal de muffins uit de oven en bestuif licht met poedersuiker.
- Je kan deze gebakjes zowel lauwwarm als koud serveren.
Ik deed ze mee naar de ladies-night vrijdagavond. Ik hoop dat de ladies het konden bekoren. Ik vond het alvast een heel gezellige avond met heel veel lekkers van alle ladies.


Groet,
Joke