Appel-marsepein-muffins

Een zoet nagerechtje, dat wel 7 punten per stuk telt, maar daar kijken we dan even niet naar hoor. Zondigen mag hé! Of beter gezegd: genieten mag!

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 3 zachte appels
  • 250 gram bladerdeeg
  • 70 gram marsepein
  • 3 eetlepels magere plattekaas
  • 1 ei
  • wat citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1/4 koffielepel kaneel
  • 2 koffielepels poedersuiker

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snij de appels in vieren en verwijder het klokhuis. Schil ze en snij in blokjes.
  3. Meng de blokjes appel met wat citroensap.
  4. Bekleed een muffinvorm met 6 gelijke stukken bladerdeeg en laat de randen hierbij omhoog staan.
  5. Verdeel de helft van de appelblokjes over de vorm.
  6. Rasp daarover marsepein.
  7. Meng de plattekaas met het ei, de suiker en het kaneelpoeder.
  8. Verdeel het mengsel over de vormen.
  9. Doe daarover de rest van de appelblokjes.
  10. Vouw de bladerdeeghoekjes naar binnen en bak ongeveer 30 à 35 minuten in de oven.
  11. Haal de muffins uit de oven en bestuif licht met poedersuiker.
  12. Je kan deze gebakjes zowel lauwwarm als koud serveren.

Ik deed ze mee naar de ladies-night vrijdagavond. Ik hoop dat de ladies het konden bekoren. Ik vond het alvast een heel gezellige avond met heel veel lekkers van alle ladies.

net uit de oven

 

 

 

 

 

 

 

 

Klaar om op te smullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Groet,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *