Appelwhoopies met een vulling van Luikse siroop

Wie mijn blog volgt, weet dat ik heel graag appel-kaneelcupcakes eet. Nu tijd om dat eens uit te testen in de vorm van een whoopie. Vorig weekend was een rustig weekend. Ik kon het niet laten om zondagavond gauw nog even te bakken. Na zoveel bakken de laatste weken, lukte het me niet om af te kicken. 🙂

Het receptje komt uit het boek: Juliette’s whoopies, met een kleine aanpassing van mezelf.

Ingrediënten voor de whoopies (voor ongeveer 25 stuks):

  • 155 ml melk
  • 50 gram appel in fijne brunoise (= kleine blokjes) gesneden
  • 150 gram boter
  • 140 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 280 gram bloem
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel natriumbicarbonaat (te vinden bij Delhaize, gele bus)
  • 1/4 theelepel kaneel

Werkwijze whoopies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de boter en de suiker tot een luchtig geheel.
  3. Voeg het ei en de eierdooier toe en klop tot een homogeen mengsel.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de kaneel.
  5. Voeg een deel van de bloem toe en klop heel kort tot ze opgenomen is.
  6. Klop er dan een deel van de melk bij en mix tot een glad deeg.
  7. Ga afwisselend op die manier verder tot alle bloem en melk op zijn en je een glad deeg bekomt.
  8. Spatel er op het einde de appels door.
  9. Schep met een lepel  50 kleine bolletjes op een met bakpapier beklede plaat.
  10. Bak gedurende 10 minuten en laat afkoelen voor de je whoopies van de bakplaat neemt.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 150 gram boter op kamertemperatuur
  • 250 gram poedersuiker
  • 1 koffielepel appelsap
  • 1/2 pot Luikse siroop

Werkwijze vulling:

  1. Mix de boter en de poedersuiker samen met het appelsap tot een gladde crème.
  2. Voeg naar smaak Luikse siroop toe en klop goed door. Af en toe eens proeven tussendoor dus.
  3. Bedek de helft van de whoopies met de vulling en leg er de tweede helft op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk!
Joke

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *