Bananencake

Mijn ventje vertrok deze middag voor een weekje naar Berlijn, een congres voor het werk. Toch wennen hier alleen in huis hoor. Maar om de pijn te verzachten hebben we cake gebakken.
Eigenlijk vooral omdat ik hier nog 4 rijpe bananen had liggen. Ik eet niet zo graag banaan, wel in milkshake en gebak. Gedurende mijn zwangerschap eet ik wel bananen (boordevol magnesium tegen de spierkrampen), maar enkel als ze nog wat lichtjes groen zien. Een rijpe banaan uit het vuistje: niks voor mij. En nu kon ik die 4 bananen toch niet weggooien. Op zoek naar een receptje dus.
Het komt uit ‘Juliettes bakboek’. Ik ben fan van de receptjes van Brenda Keirsebilck! Ik maakte ook een klein proevertje voor mezelf en ik vond het lekker. Morgen evaluatiedag op school, dus ik hoop alvast dat de collega’s content zijn met dit hapje voor bij hun koffie.

Ingrediënten:

  • 180 gram boter
  • 135 gram suiker
  • 2 eieren
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 75 gram volkorenmeel
  • 4 (zeer) rijpe bananen
  • 70 gram gehakte walnoten

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop 130 gram boter en de suiker tot een gladde massa.
  3. Voeg de eieren toe en klop ondertussen verder.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het deeg. Roer dit goed door.
  5. Voeg de kaneel en het volkorenmeel toe en roer alles goed door elkaar.
  6. Plet de bananen en schep ze met een spatel door het deeg.
  7. Doe er tenslotte de gehakte walnoten bij en meng kort met een spatel.
  8. Doe het deeg in een ingevette bakvorm. Ik nam 2 rechthoekige wegwerpbakvormen. Je kan ook kiezen om er cupcakes van te maken.
  9. Mijn cakes zaten 40 minuutjes in de oven.
  10. Haal de cakes uit de oven.
  11. Smelt de resterende 50 gram boter.
  12. Smeer de cakes in met de gesmolten boter op de bovenkant. Eerlijk: ik deed er niet alle boter op. Gewoon een laagje en dat was het.
  13. Laat afkoelen.

P1080751

 

 

 

 

 

Smakelijk!

Joke

0 thoughts on “Bananencake

  1. Bij deze wil ik nog even laten weten dat het volkorenmeel gewoon een bruine bloem is. Ik gebruikte wat van mijn grove volkorenbloem waar ik brood mee bak uit de Aveve. Misschien valt het ook wel te proberen met gewone witte bloem, maar dat testte ik dus zelf nog niet 🙂
    Zolang er geen te grote pitten en zaden in de bloem zitten moet dat allemaal wel lukken. 🙂
    Succes met het uitproberen!
    Groetjes,
    Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *