Brief aan Berre #2

Lieve Berrebeer,

Twee! Morgen word je 2!
Ik herinner me nog vorig jaar, toen je 1 werd. Toen mocht je voor het eerst taart eten. Met je handjes. Eerst wat voorzichtig, eens geproefd, graaide je met je volle handjes. Wij genoten.
Eten dat doe je nog steeds graag: siepskes, kindersampagne, fuitsap, chocolade, koekskes,… Je kan het allemaal al zo mooi zeggen. Van op je 1 jaar enkel het woordje mama naar nu een volledig arsenaal aan woorden.
Tateren kan je als de beste. Je mondje staat bijna nooit stil. Maar dat is leuk, daar genieten we van. Meestal is het wel gemakkelijker dat je jezelf duidelijk kan maken. Soms vinden we dat ook eens minder leuk. Vooral als je je zinnetje wil doordrijven 😉
Maar je bent een braaf kind, echt. We mogen tot nog toe niet klagen. Maar je bent op het moment dat ik deze brief schrijf nog steeds 1 en nog geen ‘terrible 2′. Och, dat zal wel meevallen zeker. Als je zo lief blijft knuffelen en kusjes geven, zullen we je dat allemaal wel vergeven.

Het was een jaar waarin je veel leerde: praten, stappen, inlegpuzzels maken, zingen, ons foppen,… Maar het was voor papa en mama op momenten ook een zwaar jaar. We tonen dat niet aan jou, omdat we willen dat je opgroeit in een positief klimaat met een papa en een mama die er altijd voor je zijn, om het even wat. We tonen ons sterk, maar we zijn dat eigenlijk niet altijd.
In maart 2015 vernamen we dat je lichtschuw was en in juni kreeg je je eigen bril met rode glaasjes. In september was er het vermoeden dat je achromatopsie had en dat werd exact een week voor je 2de verjaardag bevestigd. Niet makkelijk allemaal. Gelukkig worden we gesteund door je tantes en nonkels, oma & petje, mémé & pépé, toffe vrienden & vriendinnen, je onthaalmama’s en Marlies. Door de kleine gebaren of dingen die zij zeggen weten we dat we goed bezig zijn. Maar eigenlijk is het vooral jij, Berre, die zo goed bezig bent! We zijn super super super trots op jou!

Op je verjaardag zou je al die mooie gekleurde vlaggen en ballonnen moeten kunnen zien. Alhoewel sommige kleurtjes zijn eigenlijk ook best lelijk 😉 Jij zal genieten van het lekkere eten en de aandacht die je krijgt. En niet te vergeten: de cadeautjes! *spannend hé*
In het komende jaar zal je zindelijk leren worden en naar school gaan. Maar daar wil mama nog niet té veel aan denken. Je bent daar nog goed, in het nestje, bij de kindjes. Je bent daar graag en leert daar ook veel nieuwe dingen. Word dus maar niet té snel groot. Al ben ik wel benieuwd naar wat je nog allemaal voor ons in petto hebt!

Ik denk al aan je guitige lach morgen als we voor je zingen. Je zal genieten van een ganse dag in de belangstelling staan. Zo ben je dan ook wel weer. Maar dat is je van harte gegund 🙂
Je zal zo blij zijn dat je cadeautjes krijgt. Papa en mama hebben een lange werkdag, maar als we thuiskomen zullen we siepskes eten en kindersampagne drinken. Je wordt tenslotte maar één keer 2!

Lieve schattebol, we zien je zo ontzettend graag, je papa en ik.
Blijf je nog even de charmante, schattige, lieve peuter? Dan mag je volgend jaar een kleuter zijn! Afgesproken?

Hieperdepiep hoera, voor Berre!

Dikke knuffel en ook een kus.

Mama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.