Brief aan Berre

Lieve liefste Berre,

1 jaar geleden vroegen je papa en ik ons nog af hoe je eruit ging zien. Vol ongeduld waren we aan het wachten op jouw komst. Toen we zaterdagavond de 11de gingen slapen zei ik gerust tegen je papa dat het nog niet voor die nacht ging zijn. Tot om 4 uur mijn water brak. En op zondag 12 januari om 14u05 was je daar. Mooier dan ik me kon voorstellen. Je weentje klonk als muziek in mijn oren, je naakte huid op die van mij, zo een zalig gevoel.

En morgen is het zover, dan ben je voor het eerst jarig! Het gaat zo snel. En gevoelig gelijk ik ben weet ik nu al dat ik een traantje zal wegpinken. Ik zou je toch zo graag nog wat klein houden. Al vind ik het ook super dat je zo vooruit gaat. Je wordt al een pak stoutmoediger in het rechtstaan. Met soms een grote ‘boem-patat’ op de grond. Dan dikke krokodillentranen. Soms ook wel een beetje grappig. Je begint je karakter te vormen. Goestingskes te willen. Nee niet dat, maar dat andere wil ik. En lui ben je ook soms. Papa en mama zouden alles moeten geven aan jou in plaats van dat je zelf snel even achter die ballon aa kruipt. Soms laten we ons vangen. Dat hoort erbij zeker.

Het was een fantastisch jaar. Ik zie je papa nog liever, dan dat ik hem al zag. Hij doet dat super met jou. Badjes-tijd, da’s voor de mannen hé. Maar vooral het ravotten begint nu te komen. Klimmen op papa, papa laat je vliegen door de lucht met zijn sterke armen en jij giert dan van het lachen.
Ik heb het geluk gehad om je 11 maand borstvoeding te mogen geven. Dan wou je niet meer drinken aan de borst. Het afbouwen was niet altijd makkelijk. De borstvoeding was van in het begin eigenlijk goed gegaan, geen last van alle miserie die je soms hoort, en ik genoot van die intense momenten met jou. Nog altijd ben jij mijn grootste knuffelbeer.

Al was het niet altijd makkelijk. Het moeilijkste voor papa en mama was het te horen krijgen dat je nystagmus hebt. Maar in de maand januari willen we er eigenlijk niet  teveel bij stilstaan. Jij bent morgen jarig en we kijken daar naar uit. Morgen ga je naar de moekes en papa zal vroeger thuis zijn van zijn werk. Dan gaan we met ons gedrietjes gezellig genieten van jouw eerste verjaardag! En  dan binnen een paar weken is het je feestje. Een beetje uitgesteld want je peter heeft nog examens en die moet erbij zijn hé 🙂

Kleine man, je wordt groot! Het was voor ons een jaar vol veranderingen. We kijken alvast uit naar het komende jaar waarin er voor jou nog meer veranderingen op het programma staan: eerste woordjes (al zeg je nu wel al mama en nam), eerste stapjes,… en God-wie-weet-wat-nog-allemaal…
Baby Berre, da’s gedaan jong.

Kampioen, hieperdepiep voor morgen al! Ik hou van je!

Superveel dikke zoenen,
je mama

 

1 thought on “Brief aan Berre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.