Jaja, chocolade en alcohol. En… zelf ineen geflanst 🙂
Echt waar, deze waren zeer populair op het feestje! Chocolade en rum… dat kan niet mislukken hé!
Ingrediënten voor ongeveer 12 cupcakes:
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 125 gram suiker
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 2 eieren (ongeveer 100 gram)
- 1 scheut rum (ongeveer 15 ml)
- 1 theelepel (5 ml) rum-extract
- 1 eetlepel melk
- 100 gram chocoladecallets (van Callebaut)
- 3 à 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder (naar smaak)
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe de bloem, de suiker de boter, de eieren en het cacaopoeder in een kom en mix goed door.
- Voeg er de rum, het extract en de melk aan toe en mix nog eens door.
- Roer er dan de chocoladecallets onder.
- Doe het deeg in cupcakevormpjes die je in een bakvorm voor muffins of cupcakes zet.
- Bak de cupcakes ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
- Laat de cupcakes een 10-tal minuten afkoelen in de vorm voordat je ze op een taartrooster zet om verder af te koelen.
Jammer genoeg geen individuele foto’s genomen. En voor het eerst had ik 3 soorten supermooie cupcakes. Stom stom stom, maar niks houdt jullie tegen om ze zelf te maken om het resultaat te zien 🙂
Smakelijk!
Joke