chocoholic cupcake

Jaja, chocolade en alcohol. En… zelf ineen geflanst 🙂
Echt waar, deze waren zeer populair op het feestje! Chocolade en rum… dat kan niet mislukken hé!

Ingrediënten voor ongeveer 12 cupcakes:

  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 125 gram suiker
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren (ongeveer 100 gram)
  • 1 scheut rum (ongeveer 15 ml)
  • 1 theelepel (5 ml) rum-extract
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram chocoladecallets (van Callebaut)
  • 3 à 4 afgestreken eetlepels cacaopoeder (naar smaak)

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de bloem, de suiker de boter, de eieren en het cacaopoeder in een kom en mix goed door.
  3. Voeg er de rum, het extract en de melk aan toe en mix nog eens door.
  4. Roer er dan de chocoladecallets onder.
  5. Doe het deeg in cupcakevormpjes die je in een bakvorm voor muffins of cupcakes zet.
  6. Bak de cupcakes ongeveer 15 à 20 minuten in de oven.
  7. Laat de cupcakes een 10-tal minuten afkoelen in de vorm voordat je ze op een taartrooster zet om verder af te koelen.

 

Jammer genoeg geen individuele foto’s genomen. En voor het eerst had ik 3 soorten supermooie cupcakes. Stom stom stom, maar niks houdt jullie tegen om ze zelf te maken om het resultaat te zien 🙂

Smakelijk!
Joke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *