Cupcakes met appel en kaneel

Morgen terug een sessie van de Wilton Course 1 en deze keer met cupcakes. Hmm… ik maakte 3 soorten waaronder mijn persoonlijke favoriet: cupcakes met appel en kaneel. Graag wil ik dan ook mijn receptje met jullie delen.

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzende bloem
  • 2 eetlepels melk
  • 2 eieren op kamertemperatuur
  • 1 appel type Granny Smith
  • 2 theelepels kaneel

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de bloem, de boter, de suiker en de eieren samen in een kom en mix goed.
  3. Voeg de melk toe en mix nog eens.
  4. Schil de appel en snij deze in blokjes.
  5. Meng de appelblokjes met de kaneel en voeg toe aan het deeg. Roer alles goed door tot 1 geheel.
  6. Vul de cupcakevormpjes voor 3/4.
  7. Bak gedurende 15 à 20 minuutjes.
  8. Laat afkoelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk,

Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *