de maand juli

Het is alweer de laatste dag van een warme maand juli. We mogen niet klagen, eindelijk de zon eens een beetje gezien. Hier en daar nog wat misselijke dagen toch, maar ook al één en ander kunnen doen. Toch best veel te vertellen eigenlijk.

Ik moest nog een kleedje afwerken voor nichtje Nina. Met grote hulp van de mama, want op het moment dat ik eraan wou werken was ik echt niet goed.  Het patroontje haalde ik hier.
Hier zie: de voorkant en de achterkant. Aangezien we in ons huis nog geen eigen elektriciteit hadden op dat moment kon ik het nog niet strijken… 🙂

P1060326 P1060328

 

 

 

 

 

 

Dan ben ik bij Stoffen Van Leuven stof gaan kopen voor de wieg van onze kleine spruit. De wieg waar ik zelf nog in heb gelegen wordt opgeknapt door mijn mama. Maar aangezien de bekleding toch al wat verouderd is, zullen we dat wat oppimpen.

P1060345

 

 

 

 

O als jullie benieuwd zijn, jawel, ik krijg al een buikje 🙂 Gewone broeken dragen wordt steeds moeilijker. Normaal gezien volgende week ergens mijn eigen naaimachine gaan kopen. Dan kan ik wat zwangerschapsrokken in elkaar gaan flansen.

P1060361

 

 

 

 

 

 

Oja, nog heel fijn: we hebben onze eigen patatten. Met heel veel dank aan mijn papa die ze geplant heeft (en ook betaalde…). Al een lekkere Luikse salade gemaakt met die nieuwe patatjes. Het recept van de Luikse salade komt uit Dagelijkse Kost. Anders wordt het te veel hé, als ik dat hier ook nog eens allemaal ga uitschrijven.

P1060334 P1060349

 

 

 

En dan gisteren, had ik vrij veel energie. Wat leuk was. Huisje gepoetst, spaghettisaus gemaakt en gebakken. Wat was ik vergeten hoe gelukkig een mens kan worden (allé ik toch) van de geur van een gewone, simpele appelcake.

Ik moest onze nieuwe oven toch eens gaan uitproberen? Bij deze hebben jullie ook eens een zicht op de nieuwe keuken. MIJN domein 🙂
Het receptje van de cake komt uit ‘Appeltaart’ van Janneke Philippi.

P1060338 P1060365

 

 

 

Zo, de maand juli zit er al weer op. Nu hopen dat die energie een beetje blijft, zodat ik nog veel kan bakken, koken en me creatief kan bezighouden.

Liefs,

Joke

0 thoughts on “de maand juli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.