Dorothy Day Tripper #1

Sinds december ben ik lid van Femma. Dit omdat ik mijn lidmaatschap won via Leuke Wereld. Ik schreef me in voor het naaien van een tas. De Dorothy Day Tripper. Een hele mooie tas, waar je eigenlijk wel een beetje zelf mee kan kiezen wat je wil. Al dan niet een zak langs de buitenkant, of zelfs 2. Binnenzakjes of niet.

Ik moet zeggen, de tas maken is niet van de poes. We werkten met vlieseline S520. Niet mijn ding, veel te hard. De naden werden niet verstevigd, maar dat zie je bij het eindresultaat. Ik vind mijn kleurtjes heel goed, maar de tas heeft her en der kleine foutjes. Niet te zien van ver. Maar ik werk het graag mooi af zodat er geen foutjes te zien zijn. Ik heb er ferm op gevloekt op die harde tussenvoering. De lesgeefster plakte ook geen vlieseline op haar voeringstof, waardoor het toch wel invalt.

Ik ga de tas alvast opnieuw maken met een ander stofke. Ik heb nog een Kokka-stofje liggen van zo’n 2 jaar geleden. Ik ging er een rokje mee maken, maar het lief vindt het niet zo schoon voor een rokje. Voor een tas vindt hij het wel schoon. Nu proberen met vlieseline H250 en kijken of het beter gaat. Ik ga het dus gewoon doen volgens het patroon en met deze handleiding.

Het kan ook gewoon mijn ding niet zijn, tassen.
Ondertussen nog wat babydingen gemaakt voor de babyborrels. 3 in het vooruitzicht. Voor de laatste ben ik nog volop bezig. Maar ik verklap niks, want ik weet dat die mama mijn blog zeker en vast af en toe leest. šŸ˜‰

P1110573

 

 

 

 

 

P1110572

 

 

 

 

 

P1110570

0 thoughts on “Dorothy Day Tripper #1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.