eindwerk Wilton Course 1

Voor het eindwerk – wat een woord- van de eerste Wilton-cursus maakte ik een taart waarin verschillende technieken zaten die we tijdens de 4 lessen leerden. Het werd een Bumba-taartje voor Mats.

De avond voorheen moesten we een taart bakken, vullen en afsmeren. Voor de taart zelf koos ik voor een chocoladecake als onderste taart en voor een cake met amandelextract voor de bovenste taart. Ertussen kwam een vulling van mascarpone met mango en het afsmeren gebeurde met buttercream icing.

Omdat Liesje (de mama van Mats) & Joke (haar zus) de amandelcake zo lekker vonden komt hier speciaal voor hen het receptje:

Amandelcake

Ingrediënten:

  • 175 gram zachte boter of margarine
  • 175 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel (5 ml) amandelextract
  • 3 grote losgeklopte eieren
  • 175 gram zelfrijzende bloem

werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een diepe ronde bakvorm van 20 cm in en bebloem een beetje. Zet dit even aan de kant.
  3. Doe de boter en de suiker in een mengkom en klop samen met het amandelextract tot een licht en luchtig mengsel.
  4. Voeg de eieren geleidelijk aan toe en mix.
  5. Zeef de bloem en voeg deze ook toe aan het mengsel. Let op dat je dan op de laagste stand mixt.
  6. Lepel het mengsel gelijkmatig in de bakvorm.
  7. Bak gedurende 45 minuten. Indien je een grotere bakvorm gebruikt, bak je gedurende 30 minuten. Een beetje afhankelijk van je oven dus. Als het deeg niet meer kleef wanneer je er in prikt, is je cake klaar.

Tip: je kan dit recept ook gerust gebruiken voor cupcakes!

De vulling was ook heel eenvoudig. Een potje mascarpone 250 gram opkloppen met de mixer. En over de cake smeren. Daarop blokjes mango leggen en klaar is kees.

Het afsmeren met de buttercream icing ging vrij vlot. Dan een nachtje laten drogen om ’s morgens richting Zaffelare (Coffee and Curiosa) te rijden.

De spuittechnieken die ik op de taart uitoefende waren de volgende:

  • de shell (in het blauw onderaan)
  • dots (neus en stippen op Bumba zijn hoed en de ‘confetti’ rond Bumba)
  • Star (opvullen van het gezicht en de hoed van Bumba)
  • Writing (schrijven van de naam en het cijfer 2)

En hier is het resultaat:

De blauwe Shells onderaan.
Bumba en het schrijven van letters in detail.
De volledige taart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,
Joke

1 thought on “eindwerk Wilton Course 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *