Een verslagje over nieuwjaar

Het gewone leven is weer gestart. De kerstvakantie is een knusse vakantie, maar toch ook best druk. Eerst even gauw over de cadeautjes die ik kreeg. Want cadeaus zijn altijd leuk. Al vind ik het nog altijd leuker om te geven dan om te krijgen. Maar niet gezegd dat ik geen cadeautjes meer wil hé! 🙂
Ik kreeg van mijn lieverd een senseo, zo ne limoengroene, ook wel omdat hij dat de mooiste vond. Laat die cappuccino’s en café latté’s maar komen! Al drinken we vaker thee dan koffie. Maar als er dan eens bezoek komt als ons nieuwe huis klaar is, moeten we toch een koffietje kunnen aanbieden? 🙂
Van de schoonouders kreeg ik een wafelijzer – waar je ook croques mee kunt maken en mee kan grillen-. Dat staat nog mooi in de doos te wachten op een spiksplinternieuwe keuken om in te schitteren.
Van de mama & de papa kreeg ik nog een bon van Van den Borre, om mezelf iets leuks te kopen voor in ’t nieuwe huis.
Van mijn nieuwjaarsvriend, Brahim – met een extra dank ook aan zijn vriendin Lien- kreeg ik een boek met chocoladerecepten en vormpjes en ook zoiets om chocoladekrullen mee te maken. Eens benieuwd of ik dat ga kunnen.
En dan ook nog centjes hier en daar hé.

Op oudejaarsdag bakte ik gewone chocoladekoekjes met stokjes. Zodat we ’s avonds van iedereen een moustache-foto konden nemen. Vond ik zelf een leuk idee. Het recept was gewoon chocoladekoekjes. Maar doordat er minder suiker in zat en ik er geen glazuur op deed waren ze nogal bitter. Ze waren eetbaar, maar ik vond ze zelf minder lekker dan die mét suiker. Maar kom, het gedacht en de geste waren aanwezig hé. Over die smaak, daar hebben we het niet meer over…

P1080039

 

 

 

 

 

 

 

 

En op nieuwjaar bakte ik voor mij en mijn liever pancakes met bosbessen voor het ontbijt middagmaal. Ik gebruikte het recept van Jeroen Meus –dagelijkse kost-.
Het heeft gesmaakt! Ik vond ze superlekker met ahornsiroop of met bosbessengelei.

P1080043

 

 

 

 

 

 

 

 

En nu… diëten. Nee nee, ik volg geen dieet, maar ik let op mijn voeding en eetgewoontes. Een beetje flexibiliteit… ik heb dat toch nodig.

Lieve groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.