Feest voor Berre

2 jaar werd hij deze week. En dat hij het al goed wist, dat het feest voor hem was. Hij was helemaal in zijn nopjes, onze Berrebeer.

Hij houdt er wel van, zo in de belangstelling staan 🙂

Voor de gelegenheid maakte ik zijn outfit volledig zelf. Een Jacob-broek en een Theo-hemd van Zonen09. Een kroon en ik breide ook een trui. Mijn eerste trui, maar… die geraakt niet over zijn hoofd. Ons mama zei dat ik wat te strak had afgekant en zij gaat mij nu uit de nood helpen. Daar dienen mama’s voor, om hun kinderen uit de nood te helpen (bij kleine en grote vragen en ook nog bij grote kinderen).
Ze is ook creatief, die oma van Berre, want hij kreeg een koksmuts en een schort. En ze had ook een exemplaar voor het nichtje van Berre, die er ook heel blij mee was.
Ideaal, want Berre kreeg van zijn meter een keukentje cadeau. Het lief zal er ook nog plezier aan beleven, want hij mag het in elkaar steken.
Van mijn zus kreeg hij houten fruit en groentjes van PlanToys. Ecologisch nog ook zeg! Wij zijn fan van houten speelgoed, van duurzaam speelgoed.

De grootouders kozen ook favorietjes uit voor Berre (ze kennen hem al goed): Playmobil 123 en Duplo. Dat wordt hier allemaal door elkaar vermengd. Maar dat gaat. Berre fantaseert er tegenwoordig op los. Met zijn Duploblokken bouwt hij stallen voor zijn diertjes (waarvoor hij trouwens ook echt stro kreeg van petje, mijn papa).

Je leest het, cadeaus in overvloed 🙂

Het was een geslaagd feestje.
Hoe zorg je nu voor een leuk kinderfeestje?

1. Eten en drinken:
Mensen zijn content als er lekker eten en drinken op tafel komt. We haalden taart bij de bakker. Berre eet graag fruit: dus een fruittaart mocht niet ontbreken. Bij het aperitief zette ik gewoon wat chips en kaas op tafel. Berre zijn favorietjes. Ondertussen kon ik het eten voorbereiden (al deed ik al een heel deel voor het feest begon). Het lief bakte frietjes en ik zorgde dat al het materiaal voor zelfgemaakte hamburgers op tafel kwam. Het recept van de de hamburgers is er eentje van Dagelijkse Kost.
We keken vooral naar de kindjes: Wat lusten kindjes graag? En de grote mensen vonden het ook heel lekker 🙂

2. Randanimatie:
Veel hoeft dat niet te zijn. Het ‘thema’ was circus. Op tafel zette ik houten circuspopjes van Berre. Ik kocht een tekenrol van het circus en dat vond het nichtje wel fijn.
Mijn zus kan ook mooi grimeren en ik vroeg haar om haar schmink mee te brengen. Het nichtje werd een vlinder en Berre een veel te schattig leeuwtje.

3. Maak plaats:
Plaats zodat het bezoek kan zitten waar ze willen: in de woonkamer of aan de eettafel. Maar vooral plaats dat de kindjes kunnen spelen en zich uitleven. Dat hebben Berre en zijn nichtje zeker kunnen doen.

En meer moet dat niet zijn voor jonge kindjes.
Ik heb onze kleine vriend zien genieten en dat is het mooiste dat je als ouder kan hebben.

_DSC0259

Zijn zelfgemaakte outfit (met één van de zaligste stofjes ever!)
Zijn zelfgemaakte outfit (met één van de zaligste stofjes ever!)

_DSC0196

_DSC0204

_DSC0211
Hmmm… zo’n framboosje zou ik wel lusten 🙂
_DSC0212
Mijn hand die de schade wou beperken (alvorens hij al het fruit van de taart plukte).
_DSC0241
Samen (apart) met de Duplo spelen.
Chef-koks in wording...
Chef-koks in wording…

_DSC0245

_DSC0249
Het schattigste leeuwtje van de hele wereld

 

burger
Het avondmaal: homemade burgers, verse frietjes, tomatensalsa en picleschips (extra touch van het lief).

Groetjes van een trotse mama 😉

2 thoughts on “Feest voor Berre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.