‘Gestolen’ plattekaastaart met rabarber

Nee nee ik heb geen taart gestolen in het ‘echt’, maar wel een receptje. Het komt van de blog van Tarte Hélène. Ik eet heel graag rabarber en vooral in dessertjes. Ook de bodem met ‘lukken’ van Jules Destrooper leek mee heerlijk. Voor wie het woord ‘lukken’ niet kent: dit zijn de boterwafeltjes van Jules Destrooper. In West-Vlaanderen worden ze gegeten met nieuwjaar.

De collega’s mochten weer proefkonijn spelen en dat vonden ze niet erg. De taart was zeer gegeerd.

Nu jullie wellicht allemaal heel nieuwsgierig zijn, stuur ik jullie gauw door naar het recept!

Ik nam wel 0% plattekaas in plaats van volle plattekaas. Dit was supergoed gelukt. Volgende keer zou ik ook misschien wat meer koekjes nemen, want ik heb persoonlijk heel graag wat meer crunch. Hier alvast hoe mijn exemplaar eruit zag:

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,

Joke

0 thoughts on “‘Gestolen’ plattekaastaart met rabarber

 1. Ooooooh, dit is zó lief!! Ik voel me énorm vereerd! En vond je het ook zo lekker? Is alles volgens wens verlopen? Nog opmerkingen over het receptje ofzo? Goed om weten dat het ook perfect lukt met 0% plattekaas, das altijd meegenomen he! 😉

  PS Ik ga het ook zeker delen op twitter en facebook, kwestie van ineens reclame te maken voor uw blog!

  1. Ellen,
   De taart was héérlijk!! Gelukkig had ik voor thuis nog een mini-versie, want op school waren de collega’s zo snel met het opeten ervan dat ik geen kans had 🙂
   Ik vond jouw manier van gelatine toevoegen ook origineel. Had het nog nooit zo gedaan, maar wel supermakkelijk. Geen klontertjes!
   Vele collega’s vroegen al naar het recept. Ik vind niet dat ik dat zomaar kan overnemen, dus daarom een link naar jouw blog. Als ze allen het recept willen, zal je dus enkele bezoekers bijkrijgen 🙂 Ik zet ook even een link naar mijn facebook, zodat het sneller gelezen wordt.

   Groetjes,
   Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.