Glampingvakantie

Tijdens onze vakantie samen gingen we dit jaar met ons gezinnetje richting Nederland. Maandenlang vooraf was ik op zoek naar de ideale vakantie om met Berre te doen. Ik zocht op boerderijvakanties en kwam uit bij Het Betere Boerenbed. Na het bekijken van de foto’s was ik helemaal verkocht. Ook het lief zag dit meteen volledig zitten. We bekeken zorgvuldig een aantal boerderijen en kozen daaruit De Kalverweide.

Je kiest voor een kampeervakantie, maar wel met wat extra luxe. Wij kozen daarenboven ook nog voor de Heerenboertent (met eigen douche en hot tub). En het moet gezegd: onze Berre vond de vakantie fantastisch. En als hij geniet, genieten wij des te meer.

KAPOEN001

De tenten zijn echt mooi, we hadden er gerust wat langer kunnen verblijven. Geen elektriciteit hebben is ook echt wel eens fijn. Telefoon uit en een weekje geen social media of internet.
Elke ochtend konden we vers brood verkrijgen en op woensdagavond was het pizza-avond. Dan mag je zelf je pizza beleggen en bakt de boer je pizza in een steenoven. Het fijne is dat je dan gezellig met alle andere gasten aan de lange tafel plaatsneemt en elkaar wat leert kennen.

In onze tent waren 2 slaapkamers: eentje met dubbel bed en eentje met stapelbed. En er was ook een bedstee, die werd meteen door Berre ingepalmd. We hadden ook een eigen douche, maar aan de boerderijwinkel was ook een grote familiedouche. Volgens mij heel fijn als je meerdere kindjes hebt om met het hele gezin samen onder de douche te gaan.

bedstee001

 

BEDSTEE002

 

GOEIEMORGEN

Aangezien Berre een grote dierenvriend is deden wel elke dag onze toer op de boerderij. Konijnjes goeiedag zeggen in de knuffelschuur, de koeien eten geven, een wandeling maken met Lucky de ezel, Spekje en Lapje voederen en aan de tent knuffelen met konijntje Lex.

KNUFFELSCHUUR001

 

KNUFFELSCHUUR002

 

KOEIEN001

 

KOEIENETENGEVEN001

 

LUCKY002

 

LUCKY003

 

SPEKJELAPJE001

 

SPEKJELAPJE002

 

LEX001

Er was maar 1 klein nadeel aan onze vakantie, het was echt wel té warm. Anderzijds hadden we hierdoor ook ’s nachts geen kou in de tent. “Elk nadeel heb z’n voordeel” om het op zijn Cruiffiaans te zeggen.
Met dat warme weer zochten we op onze manier verfrissing: in de (onverwarmde) hot tub, voetjes verfrissen in de afwasteil, met de waterslang spelen, fris water met citroensmaakje drinken en met de takken spelen in het kabouterbos.

HOTTUB001

 

VERFRISSING001

 

WATERSLANG001

 

VERFRISSING002

 

KABOUTERBOS002

 

KABOUTERBOS001

Uiteraard was er ook tijd om te chillen en te genieten.

CHILLEN

 

MOE001

Er waren veel kindjes aanwezig, maar om echt samen te spelen was onze Berre nog net iets te klein. We gingen de hele week niet van de boerderij af. Berre had niet meer nodig dan elke dag rond te wandelen op de boerderij en te kijken naar de dieren.
Wij zijn alvast fan van deze formule en kunnen het zeker en vast aanraden.

GOCART002

 

ZONSONDERGANG001

 

ZONSONDERGANG003

 

7 thoughts on “Glampingvakantie

  1. Hoe heerlijk ziet er dat uit!!! Zeker iets om te overwegen voor volgend jaar. Lijkt het je te doen met een baby van een half jaar?

    Het straalt echt van jullie af dat jullie een zalige vakantie hadden!!

    1. Er was een koppel met baby van 9 maand en een koppel met baby van 3 maand. Ik zou dat zien zitten met baby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.