Initiatie paardrijden voor Berre

Wij startten onze paasvakantie vorige week met een initiatieles paardrijden voor Berre. Dit werd georganiseerd vanuit de thuisbegeleidingsdienst. We waren meteen enthousiast om deel te nemen. Berre is gek van dieren, al is dat vooral om naar te kijken. Als ze iets te dichtbij komen is hij vaak wat angstiger. Spannend dus.

We werden hartelijk verwelkomd door Anouk bij Equivalencia. Er werd een korte uitleg gegeven en toen mochten we meteen de paarden borstelen. Papa en Berre genoten. Berre wat verkennend. Hij bekeek het paard van dichtbij. Daar neemt hij graag zijn tijd voor. En wat leuk dat de paarden allemaal zo rustig waren. Daar had ik persoonlijk ook wat schrik van. Mijn ervaringen van paardrijden zijn met pony’s en ik merkte dat deze paarden veel rustiger waren dan die pony’s. We kamden en borstelden Cubana en Happaert.

 

 

Daarna was het tijd om een ritje te maken. Berre mocht op Cubana rijden. Zijn gezichtje toen hij net op dat paard zat: onbetaalbaar voor ons! Heerlijk.

Dan even enkele rondjes om gewend te raken aan het paard. Na de rondjes deden de paarden met de kinderen een parcours. Bij elke hindernis werd er even halt gehouden om een paaseitje te zoeken. Dat was natuurlijk ook heel fijn (al moesten we Berre wel zeggen dat je niet elke keer chocolade-eitjes krijgt als je gaat paardrijden).
Na het parcours maakten we nog een wandeling op de weides. Berre genoot en was zijn vrolijke zelve. Hij zong een liedje op de melodie van ‘Er staat een paard in de gang’, maar dan met zijn eigen tekst: ‘Er zit een kindje op het paard’.
Hij voelde zich een echte cowboy.

 

 

 

 

 

Wij gaan nog terug! Wekelijks willen we ons nog niet verbinden aan een hobby voor Berre, maar je hebt de keuze om op eigen tempo te gaan bij Anouk. Wat voor ons een groot voordeel is. We denken er aan om maandelijks eens te gaan paardrijden. Voor ons is het vooral belangrijk om Berre te zien genieten en hem op deze manier positief te zien ontwikkelen. Wat daar verder uitvloeit zien we later wel.
Ik zie die lessen ook wel helemaal zitten, want Anouk heeft nog mooie toekomstplannen met Equivalencia/De paardentuin. Ik zie dat helemaal zitten: relaxen in de rustweide met een drankje terwijl Berre paardrijdt. 🙂

Groetjes,
Joke

P.S. De laatste foto is niet van mijn hand, maar genomen door de vriend van Anouk.

1 thought on “Initiatie paardrijden voor Berre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.