Jezusspeculaasjes

Mijn vriend grapt er altijd om dat het dit jaar zijn Jezusjaar is. Aan jullie dus om uit te maken hoe oud hij werd… Voor wie goed oplette in de godsdienstlessen is dit ‘a piece of cake’.

Ik vond het dus wel grappig om bij het ontbijt te zorgen voor ‘Jezusspeculaasjes’.

Bij deze geef ik ook graag het speculaasreceptje mee:

Ingrediënten (voor ongeveer 50 speculaasjes):

  • 650 gram donkere kandijsuiker
  • 350 gram roomboter
  • 1 kg patisseriebloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 20 gram kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 150 gram melk

Werkwijze:

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Meng de kandijsuiker en de boter goed.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en het kaneelpoeder. Voeg toe aan de boter met suiker en meng goed.
  4. Voeg het ei en de melk toe en kneed goed door.
  5. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het 24 uur in de koelkast. Hierdoor wordt de kleur ook donkerder.
  6. Bestrooi het werkvlak en het deeg royaal met bloem en rol het deeg uit tot de dikte die je zelf wenst.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Voor de speculaasjes rol je het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dikte, steek de koekjes uit en plaats ze 10 minuten in de oven. Deze speculaaskoeken zijn ook ideaal om te decoreren.

 

 

 

 

Groetjes,

Joke

0 thoughts on “Jezusspeculaasjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *