Kalkoenfilet in zoetzure saus

Het hoofdgerecht van vandaag. En het heeft ons weer gesmaakt.
Nog gauw even bloggen voor er weer een nieuwe werkweek start. Ten volle genoten van de vakantie, maar nog tijd te kort gehad om alles te doen…  🙂

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 tomaten
  • 1/2 courgette
  • 250 gram champignons
  • 4 sjalotjes
  • 260 gram kalkoenfilet
  • peper en zout
  • 2 koffielepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels mangochutney
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • eventueel kippenkruiden

Werkwijze:

  1. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
  2. Snij de courgette in halve schijfjes en de champignons in plakjes.
  3. Snij de sjalotjes in vieren.
  4. Snij de kalkoenfilet in reepjes en kruid met kippenkruiden, peper en zout.
  5. Verhit een pan en voeg de olie toe als de pan heet is.
  6. Roerbak de kalkoenreepjes samen met de sjalotten.
  7. Pers dan de knoflook hierboven uit.
  8. Schep de stukjes tomaat, de courgette en de champignons erdoor en bak ze even mee.
  9. Roer intussen de mangochutney en de tomatenpuree door elkaar.
  10. Schep het sausmengsel door het gerecht en laat goed doorwarmen.

Lekker met pasta of rijst!

De kalkoenfilet in de zoetzure saus telt 7 punten per persoon. ’t Is er weer eentje van de Weight Watchers en in het gerecht doen ze er nog karwijzaad bij. Dat deed ik niet aangezien dat iets is wat ik verder niet vaak zal gebruiken – denk ik-.

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *