Kipcurry met witte koolsalade

Veel bedrijvigheid op mijn blog deze week… Nu het vakantie is, hebben we tijd voor hobby’s en om te bloggen.
Bij deze het hoofdgerecht van de dag.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 260 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 wit van prei
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 200 ml groentebouillon
  • 1/2 koffielepel maïszetmeel (maïzena)
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • kippenkruiden
  • 300 gram witte kool
  • 40 gram rozijnen
  • 1 rode ui
  • 30 ml yogonaise (of mayonaise als je dat liever hebt)
  • zout en peper

Werkwijze:

Witte koolsalade

  1. Snij de witte kool. Je kan hem ook voorgesneden kopen.
  2. Meng de witte kool met de rozijnen.
  3. Snij de rode ui in kleine blokjes en schep deze ook door de salade.
  4. Vermeng de yogonaise met wat water en meng deze dressing op smaak met versgemalen peper en zout.
  5. Schep de dressing door de salade.
  6. Laat de salade nu een uurtje staan, zodat de smaken zich kunnen vermengen.

Kipcurry

  1. Snij de kipfilet in blokjes. Snij de ui in halve ringen (eerst uwen ajuin doormidden en dan in schijfkes snijden). Snij de gewassen prei ook in ringen.
  2. Hak de knoflook fijn. Of je kan een knoflookpers gebruiken…
  3. Verwarm 1 koffielepel olie en bak de ui, de prei en de knoflook al roerend 2 minuten in een wokpan.
  4. Voeg een goede eetlepel currypasta toe en roer die door de gebakken groenten.
  5. Haal de curry-groenten uit de pan.
  6. Doe de rest van de olie in diezelfde pan en roerbak daar de kip in.
  7. Kruid de kip naar smaak met kippenkruiden.
  8. Doe de groenten weer bij de kip, schenk de bouillon erbij en voeg het halve blokje kippenbouillon toe. Laat alles in ongeveer een 8-tal minuutjes gaar worden.
  9. Maak het maïszetmeel aan met wat water tot een papje en bind hiermee de curry.
  10. Laat het geheel nog een 2-tal minuten op een laag vuur pruttelen.

Tip: lekker met rijst!

Voor de mensen die puntjes tellen: 7 propoints per persoon voor de kipcurry met witte koolsalade. Ik at er 120 gram gekookte rijst bij en da’s nog 4 puntjes extra. Maar voor degenen die geen puntjes tellen: het is echt overheerlijk. Mijn vriend hoeft helemaal geen kilo’s kwijt, maar eet altijd gewoon mee en vindt het meestal nog lekker ook! Juij!

Ik rekende deze punten, maar kreeg mijn portie zelfs niet op. En ook een winner, mijn vriend vond de salade lekker, terwijl hij hier minder voor te vinden is. Deze salade is trouwens volgens mij ook een echte aanrader voor bij een (winter)barbeque!

Voor de bijschriftjes op de foto’s gebruikte ik nog eens mijn Bamboo. Wat is het leuk om in vakanties eens tijd te maken om gewoon te prutsen experimenteren.

de kipcurry in de pan

 

 

 

 

 

 

 

 

Witte koolsalade

 

 

 

 

 

 

 

 

een bordje vol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smakelijk,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *