Linguine met gerookte zalm en courgettereepjes

Een lekker fris en gezond hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kleine courgettes
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein bosje verse basilicum
  • enkele sprietjes verse bieslook
  • 1 biologische citroen
  • 1 koffielepel kappertjes (die liet ik weg, omdat mijn vriend het niet zo lekker vindt en het zonde is dat ik dat moet kopen voor éénmalig gebruik…)
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram ongekookte linguine of spaghetti

Bereidingswijze:

  1. Was de courgette en snij in de lengte in zeer dunne plakjes. Grill de courgette aan beide kanten. Je kan dit doen in een grillpan. Ik deed het in de grillmachine en dat ging prima. Grill de courgetteplakjes tot ze gebruind, licht gedroogd en de grillstrepen duidelijk zichtbaar zijn. Breng op smaak met peper en zout en zet even aan de kant. Je zal de courgetteplakjes in meerdere keren moeten grillen.
  2. Pel de knoflook en pers uit. Was de basilicum en bieslook, schud of dep droog en hak fijn. Je kan enkele basilicumblaadjes opzij houden voor de garnering.
  3. Rasp de schil van een halve citroen. Let op dat je enkel het geel raspt en niet het wit, anders smaakt de zeste bitter. Pers die halve citroen uit. Snij van de andere helft plakjes, ter garnering.
  4. Meng in een schaal de knoflook, kappertjes, kruiden, olie, het citroensap en de zeste. Snij de zalm in reepjes en doe ook in de schaal. Meng alles goed.
  5. Kook de pasta gaar. Giet deze af en doe weer in de kom.
  6. Voeg de courgette toe aan de pasta, roer het zalmmengsel erdoor en meng goed. Laat alle smaken 5 minuten afgedekt op elkaar inwerken. Garneer met basilicumblaadje en citroenpartjes indien gewenst.
  7. Smakelijk!

Dit hoofdgerecht kan je eten voor 8 ProPoints. Het was voor ons beide net genoeg. Mijn vriend had ook geen reuzehonger die dag, dus ik zou toch wat meer zalm en pasta koken voor de grote eters.

P1080049

Groetjes,
Joke

0 thoughts on “Linguine met gerookte zalm en courgettereepjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *