Met een 3-jarige naar de bioscoop

Slecht weer in de vakantie en papa had een dagje vrijaf. We hadden zin om iets leuks te doen met z’n drietjes. Ik had op sociale media zien passeren dat er een film van ‘Masha en de beer’ in de bioscoop speelde. Maar zou dat wel lukken, een ganse film?

‘Masha en de beer’ kent hij van op tv en vindt hij wel leuk.
Pluspunt: de film duurt maar iets meer dan een uurtje.
Minpunt: dat is best veel geld voor een uurtje film (al maakt het enthousiasme van je kind dat hélemaal weer goed). Wij gaan niet veel naar de bioscoop en het was zeker al weer meer dan een jaar geleden en ik schrik er telkens van dat dat best duur is. Maar als je geen geld wil uitgeven, moet je thuisblijven natuurlijk 🙂

Dan nog wat informatie inwinnen bij ouders van kinderen met achromatopsie en achromaten zelf.
Lukt dat naar de bioscoop gaan? Dat antwoord was unaniem: uiteraard!
Waar moeten we dan ongeveer gaan zitten? Altijd in het midden van een rij, zo blijkt. Zo hoeft Berre zijn hoofd minimaal te bewegen om te kunnen volgen.
Welke rij? Dat is uittesten. We namen de vierde rij. Er werd ook bijgezegd dat elke zaal anders is en dat er hele grote zalen zijn en kleinere zalen, dus dan verandert de schermgrootte ook.
Maar toen hij bij de voorstukjes een vis op het scherm zag en dat onmiddellijk benoemde wisten we dat hij het zeker zag vanop de vierde rij. Oef. Hij zal dat later beter kunnen aangeven of dichter of verder beter is. Bij Kinepolis moet je natuurlijk wel vooraf je plaatsen kiezen. Dat heeft zo zijn voor- en nadelen hé. Zo kon ik gisteravond al de tickets boeken en waren we zeker dat we in het midden van een rij konden gaan zitten. Anderzijds kan je je niet verzetten als je niet goed zit.
Ook wel goed is dat ze van die kinderzitjes hebben voor op de stoel. Maar daar maakten we geen gebruik van omdat er kindjes voor Berre zaten.

De film zelf: viel goed mee. Het zijn allemaal korte verhaaltjes, wat het voor de ouders ook niet te langdradig maakt. Zo blijft de aandacht van Berre ook wat scherp. In het midden is er een pauze. Ideaal met al die kleine koters, dan kunnen ze eens gaan plassen of gewoon spelen op de trappen en vooraan in de zaal. Beentjes even strekken.
We hadden eerst wat schrik dat de film te luid zou zijn, maar dat viel ons heel goed mee. Ik heb daar soms wel last van in de bioscoop dat geluiden nogal hard zijn, maar het geluid stond prima afgeregeld. Oef!

Waar ik me wel een ietsiepietsie beetje aan stoorde: van die ouders die de hele tijd op hun smartphone bezig zijn. Op de één of andere manier zie ik die lichtjes van die smartphones in mijn ooghoeken en stoort het me. Toegegeven, dit is ook geen film waarvan ik zeg ‘wauw’, maar ik vind het wel fijn om met mijn kind te kunnen meepraten over de film of om wat uitleg te geven waar nodig.
Sorry, voor mocht u ook zo’n ouder zijn, maar steek die smartphone tijdens de film weg. Alsjeblieft?! Kijk mee en vertel achteraf de film na met je kind. Extra lang plezier van je uitstapje dan!

Berre was heel enthousiast, als waren de twee laatste korte filmpjes er misschien te veel aan voor hem. Hij wou een beetje spelen en rondlopen. Eens op papa zijn schoot, eens tegen mama liggen, eens even rechtstaan, springen op de stoel,… Hij is dan ook nog maar 3 jaar natuurlijk.
Het leukste vond hij ongetwijfeld dat hij snoepjes mocht eten en fruitsap mocht drinken.

IMG_20170303_140737 IMG_20170303_140742 IMG_20170303_151059

 

Een blij kindje en een nog blijere papa en mama.
P.S.: de foto’s die ik nam werden genomen voor de film en tijdens de pauze. Geen

smartphone tijdens de film. 😉

 

 

 

 

4 thoughts on “Met een 3-jarige naar de bioscoop

 1. Fijn! Dan moeten wij het misschien ook maar eens proberen, met Leon naar de film. Dat heb ik nog niet aangedurfd, en Anna wou al graag de Masha film zien dus misschien hem ook maar eens meenemen… En dan zonder smartphone tijdens de film want dat snap ik precies ook niet zo goed 🙂

  1. Doen, is wel leuk om te zien. Wij kijken mee en vertellen wel soms wat er gebeurt, omdat Berre natuurlijk niet alles oppikt. Maar hij kon achteraf toch over fragmenten vertellen.
   Die smartphones… sja, dat stoort mij echt. Ik heb dat ook al gezien dat mensen zitten Facebooken bij volwassen films enzo hoor. Jammer, maar helaas.

 2. amai, zo goed voorbereid, met een extra kommetje! Fijn dat jullie genoten hebben. Wij zijn met onze dochter naar Vaiana gaan kijken, een stuk langer en wat moeilijker maar echt wel een succes want we zijn 4 maanden later en ze spreekt er nog vaak over. het was ook wel echt een moiie film.

  1. Haha, ja een extra kommetje. Anders alles ineens of alles op de grond ☺️
   Ook al veel goeds over Vaiana gehoord. 3 is natuurlijk nog jong om veel te volgen en hij mist ook wel dingen door zijn beperkt zicht, maar daarom zijn wij er om te ondersteunen hé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.