Mijn favoriete muziek

Zo een thema ‘favorieten’ vond ik wel leuk gevonden.
Mijn favoriete muziek verandert van tijd tot tijd. Afhankelijk van het weer, mijn gemoedstoestand,…

De reden waarom ik aan dit onderwerp dacht voor een blog zijn de Lokerse Feesten. Ik heb er al veel optredens gezien, al is dat de laatste jaren wel minder.
De metalavond dit jaar sprak me al aan, maar ik zie het niet echt zitten om op 8 maanden zwangerschap naar de metalavond te gaan. Niet dat ik nog heel erg veel naar metal luister. Af en toe zo eens, vooral mee met het lief. Al blijft de ‘all time favorite metalband’ voor mij wel Metallica. Ik zag ze al meermaals en steeds is dat kippenvel en nostalgie. Dat is een blijvertje. Nu las ik vandaag op Facebook dat Apocalyptica komt. Dat cd’tje heb ik hier ook nog ergens liggen. En Marilyn Manson zal er ook zijn. ’t Is een beetje een weirdo, maar geef toe dat zijn versie van Sweet Dreams echt goed is. En Alice Cooper toch ook een icoon. Maar neen, ik ga toch passen voor die avond.
Ik had me voorgenomen dit jaar niet naar de Lokerse Feesten te gaan.

MAAR… zag ik nu vandaag ook niet passeren dat Ben Harper komt. Solo dan nog wel. En hij start de avond. Ik zou hem eerlijk wel gezegd als headliner zetten hoor. Ik zag hem voor het eerst op Rock Werchter en had nog nooit van hem gehoord. Meteen verkocht, door zijn muziek en de man zelf mag ook gezien worden.
Terwijl ik dit schrijf toch even opgezet en mijn concentratie verslapt. Zijn teksten zijn zo mooi. We kozen ook een liedje van hem voor Berre zijn doop.
Ik heb mijn lief al een hint gegeven dat hij tickets voor hem en mij mag bestellen als cadeautje voor mijn verjaardag. Hier kan ik niet aan weerstaan. De laatste keer dat ik hem zag was op Dranouter en dat optreden was meer zijn hardere werk. Maar nu solo. Oh oh, ik tel al af! Dat prutsiewutsie maar zeker geen maand te vroeg geboren wordt 😉
Mooi meegenomen is dat Het Zesde Metaal die avond ook komt. Dus als mijn rug het toelaat om zo lang recht te staan is dat ook een reden om te blijven.

Wat nog een favorietje is, is de filmmuziek van ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’. Eén van mijn favoriete films én prachtige muziek. Onlangs nog een paar keer naar geluisterd doordat ik het zag passeren op Instagram. En Berre zei ook meteen: “Mama, dat is mooie muziek”. Nog wat meer spijt dat ik stopte met accordeon spelen. Goh, ik mis dat soms. Maar op den duur heb ik zo veel hobby’s. Maar ik heb altijd gezegd dat ik ooit de draad weer opneem en terug ga spelen. En dat meen ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Het is zo’n mooi instrument.

Bij deze een foto met accordeon, niet de meest flatterende. Ik heb er zo goed als geen en ’t is al een oude. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Sowieso zou ik niet zonder muziek kunnen denk ik. En 1 favoriet kiezen is zo moeilijk. Per muziekcategorie een favoriet kiezen zou misschien makkelijk zijn, maar dan ben ik morgen misschien nog bezig. 😉
We hebben alle 3 wel graag muziek. Al is Berre vooral fan van Kapitein Pinokio (gelijk hij Kapitein Winokio noemt). En mama moet meezingen. Zo reden we laatst terug van oogtesten in Brugge en moest ik de hele cd meezingen. En telkens ik stopte zei hij dat ik moest meezingen. Bij de meeste kinderen is ’t omgekeerd en mag de mama niet meezingen. Mijn moeder mocht in den tijd niet hoor 😉

2 thoughts on “Mijn favoriete muziek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.