Naaikriebels

De naaikriebels zijn er even terug. Ik merk dat ik door kleren te maken mijn denkmolen even kan afzetten.
Ik maakte een T-shirt voor mezelf af (de appels en peren uit Zo Geknipt! 2). Ik begon er vorig jaar aan in de naailes en ergens onderaan in een bak had deze zich verscholen. Alles was al geknipt en overlockt. Dus gewoon nog even snel aan elkaar zetten. Foto’s maakte ik nog niet (of beter gezegd: liet ik het lief nog niet maken). Maar hij zit gemakkelijk. Zalig!

Verder een legging voor Berre afgewerkt. De boordstof moest er nog aan. Meneertje wou niet passen dus op goed geluk dan maar. Lengtegewijs ziet het er goed uit. Hopelijk wil hij hem gauw aan. Hij zei ‘niet mooi’. Dat hij streken begint te krijgen, die kleine pruts.
_DSC0439
En ik begon aan een Billie voor Berre, maar dat ziet er niet zo goed uit. Ik ga de hulplijn in de naailes toch maar eens aanspreken… Hoe kom ik aan die fronskes? Mijn stof wat meerekken moest want anders zou ik lelijke plooien krijgen. Maar dit is nu ook niet echt mooi, eerlijk gezegd. Als iemand van jullie me kan helpen: graag!
De mouwen zijn ook nog een pak te lang. Dat is wel vaker zo, maar dat los ik makkelijk zelf op. De randjes van de stof kan ik in de naailes nog makkelijk eens overlocken, dus de afwerking komt nog. 😉

_DSC0437 _DSC0436

Verder maakte ik nog een etagère, waarvan een tutorial volgt… Woensdag ga ik bij de plaatselijke Femma uitleggen hoe je deze moet maken en dan komt er ook een handleidingske op de blog. 🙂

Liefs,
Joke

2 thoughts on “Naaikriebels

 1. Ik vind ze allebei heel mooi, maar die fronskes zijn inderdaad vervelend. Waar ik eventueel aan denk: de Finch Fabrics stofjes verwerk je niet in de richting van de rek van de stof, misschien werkt dat tegen? Of komt het omdat het gestikt is met een gewone naaimachine en er misschien niet genoeg rek op de steek zit? Ik probeer maar wat mee te denken, een echt antwoord heb ik niet.

  1. Hey Joke,

   Ondertussen naailes gehad:
   1. Mijn steek had inderdaad niet genoeg rek. Maar de juf heeft me de tricotsteek op mijn machine leren kennen én getoond hoe ik die goed moet zetten.
   2. Ik heb teveel aan de stof getrokken en moet in plaats daarvan meer proberen toegeven.
   Tricot: ik heb er nog niet veel mee gewerkt. Ooit zullen we wel vriendjes worden zeker 😉 Ik vind dat je er zo leuke dingen mee kan maken, dus het moet en zal me lukken. Alvast bedankt voor je antwoord 🙂

   Groetjes,
   Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.