oogperikelen

Heel bewust schreef ik even niet over Berre zijn ogen. Dit omdat ik het in de paasvakantie ook wel best lastig had, emotioneel dan. De thuisbegeleidster kwam nog eens en dat was wel fijn. Ze zag ook dat Berre baat heeft bij een zonnebrilletje. Van ’s morgens tot ’s avonds. En als we met Berre gaan wandelen op een zeer mooie stralende dag dan is dat ’s morgens of ’s avonds. Dan is er nog altijd zon, dus met zonnebril én zonnehoedje en soms ook de zonnekap van de buggy. Maar hij vindt dat fijn. In volle namiddagzon naar buiten, dat lijkt niet zo fijn voor Berre. Zelfs in de schaduw lijkt hij toch te knijpen. Maar de ene dag is de andere natuurlijk niet.

Soms ben ik ook blij als hij ’s morgens om 6u of half 7 wakker wordt, want dan schijnt de zon nog niet en is het soms nog wat schemerig. Dan kan Berre zonder bril in huis. En dan zien we zijn oogjes nog eens. Want daar heb ik het zeer moeilijk mee. Ik vind zijn oogjes zo mooi en zie ze veel te weinig.

We gaan het wel bekijken met de dokter en de thuisbegeleiding of hij niet gebaat is met een andere filter van glaasjes, maar dat zijn momenteel nog grote vraagtekens hier.

Wel heel blij dat Berre goed kan compenseren. Hij is wat achter op bepaalde dingen, maar anderzijds gaat hij dat allemaal wel leren. Het zou geen grote hinder mogen zijn in het doen van dagdagelijkse dingen. En dat is een grote geruststelling. Maar toch… het vraagt extra ondersteuning en je bent als ouder extra bezorgd.

En dan die ERG-scan… Pffff. Gelukkig hebben we dus die thuisbegeleiding. De dokter werd nog eens aangesproken door onze begeleidster en daardoor kregen we een telefoontje. We mogen gaan op – houdt u vast- 3 september!!! En dat knaagt, want we willen graag weten hoe het netvlies van onze kleine vriend marcheert. Die onzekerheid: soms is het heel hard en soms leggen we het even naast ons neer om gewoon verder te gaan. Maar helemaal laten liggen: dat niet hoor. We gaan er toch iets aan proberen doen om dat onderzoek vroeger te laten doorgaan of om hier of daar iets meer te weten te komen.

Nu zijn jullie beknopt weer op de hoogte. Meer energie om het uitgebreid te schrijven heb ik momenteel niet.

 

P1110665

0 thoughts on “oogperikelen

  1. Hij ziet er wel heel cool uit met zijn zonnebrilletje 🙂 Maar ik snap wel dat je hem liever in zijn oogjes wil kijken. Ik hoop toch ook dat jullie iets vlugger dan september geholpen worden!

  2. 3 september Joke? Wat verschrikkelijk, ondraaglijk lang! Ik snap het niet goed… Bij ons ging dat allemaal zo snel… 🙁 Ik duim dat het toch sneller zal lukken. Dat wachten altijd, om gek van te worden!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.