Oosters getinte pita

Weer een gezond gerechtje met ProPoints-waarden erbij. Deze avond aten we pitabroodjes gevuld met wokgroentjes en kip. Pita, niet echt mijn favoriete maaltijd, eerlijk gezegd. Vlees van bij de pitazaak vind ik niet zo lekker. En dan één schijfje tomaat, teleurstellend, want ik eet zo graag tomaatjes. Hier dus een andere versie van de pita.

Ingrediënten voor 4 personen- 9 ppts per persoon:

  • 520 gram kipfilet
  • 4 koffielepels olijfolie
  • 400 gram roerbakmix groenten
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 8 pitabroodjes (65 gram elk)
  • 2 tomaten
  • 6 eetlepels chilisaus
  • peper & zout

werkwijze:

  1. Snij de kipfilet in dunne reepjes en wrijf ze in met 2 koffielepels olijfolie, peper en zout.
  2. Rooster de kipreepjes in een hete grillpan met antiaanbaklaag in ca. 10 minuten bruin en gaar.
  3. Snij de tomaten in plakjes.
  4. Roerbak de groentenmix in 2 koffielepels olie met de knoflook in enkele minuten beetgaar.
  5. Schep de groenten op een bord, besprenkel met de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak. Laat de groenten een beetje afkoelen.
  6. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of leg ze onder de grill in de oven. In de oven: ongeveer 1 à 2 minuutjes aan elke kant laten bruinen.
  7. Snij de broodjes open en vul ze met groenten, tomaat en kop.
  8. Serveer met de chilisaus.

Er zijn 2 broodjes per persoon voorzien en dit komt op 9 ppts. Als je alles individueel uitrekent zal je op meer ProPoints uitkomen, maar het recept komt uit ‘365 dagmenu’s uitgerekend’, dus ik reken die 9 ppts die zij aangeven aan.

njam njam
Met meer tomaat dan een échte pita! Hmm…

Groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *