Een heel eenvoudig en ‘snel’ receptje.
Ik maakte de palmier-koekjes van Jeroen Meus uit Dagelijkse Kost.
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg
- 120 gram vanillesuiker
Ik kocht gewoon een rol bladerdeeg en gebruikte de helft vanillesuiker uit pakjes van Dr. Oetker en de helft ‘selfmade’ vanillesuiker. De ‘selfmade’ vanillesuiker is ook volgens de manier van Jeroen Meus. Telkens ik een vanillestok gebruikte stop ik hem in een voorraaddoos die gevuld is met suiker. Eens goed schudden en laat het aroma en de smaak maar intrekken. Hmm… ruikt en smaakt heerlijk.
Benodigdheden:
- schaal
- vershoudfolie
Werkwijze:
- Rol je bladerdeeg uit en wrijf royaal in met suiker.
- Als het hele vel is ingewreven plooi je 2 uiteinden (die recht tegenover elkaar liggen) een 2 à 3 cm om. Deze omgeplooide uiteinden ga je weer goed inwrijven met suiker.
- Blijf zo werken: telkens weer opnieuw een strook omplooien en bestrooien met de vanillesuiker.
- Wanneer de uiteinden op elkaar liggen geplooid, strooi je er nog een goeie laag vanillesuiker over.
- Snij de uiteinden van de rol af en leg de rol in een schaal.
- Bestrooi nog eens royaal met suiker en doe vershoudfolie over de schaal.
- Zet de schaal voor 2 uur in de koelkast (langer mag zeker en vast ook).
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de rol uit de koelkast en snij deze in stukjes van ongeveer 1 cm.
- Leg een vel bakpapier op je ovenplaat en leg er de koekjes op.
- Ongeveer 20 minuten afbakken op 180°C.

Mijn vriend was alvast verzot op deze koekjes. Hij mag/moet altijd alles voorproeven alvorens ik mijn baksels voorschotel aan andere mensen. Als ik alles zelf zou proeven komt dat niet goed met mijn lijn.
Groetjes,
Joke