Pink pimped up poodle

Gisterenavond volgde ik een workshop bij ‘Coffee & Curiosa‘ om te leren werken met Cereal treats. Ook het leren spuiten met icing-boterroom was een primeur voor mij.

We startten met het recht snijden van onze twee halve bollen biscuit. We staken er een stukje karton in, waarop later de poten zouden kunnen steunen om onze poedel recht te laten staan. Vullen van de taart deden we met mangoboterroom, die gemaakt werd door Nathalie. En dat smaakte echt heerlijk! Toen deden we de bollen op elkaar passen en smeerden we deze bol af met chocoladeganache. Deze mocht nu een tijd gaan opdrogen.

Ondertussen maakten we de ‘cereal treats’. Je hebt het misschien al gezien in die Amerikaanse taartenprogramma’s. Het is een mengeling van boter, rice krispies en marshmallows.
Smelt 60 gram boter in een pan. Als de boter gesmolten is voeg je ongeveer 206 gram marshmallows toe en laat deze smelten. Let op, je moet voortdurend roeren. Als de boter en marshmallows een homogene massa vormen mag je de rice krispies toevoegen. Goed roeren tot alles gemengd is. Als dit juist uit de pan komt is dit heel heet. Let dus op voor je handen. Alvorens figuren te maken met deze cereal treats best even je handen inwrijven met crisco (= een plantaardig vet te koop in de speciaalzaak). Dan kun je verschillende vormen maken met deze cereal treats. Afgekoeld best ook wel lekker, zoals van die granenrepen. We maakten het hoofdje, de ‘sokjes’ aan de poten en de staart met deze cereal treats.

De voetjes van de hond boetseerden we met suikerpasta. Het kopje dat uit cereal treats bestaat besmeerden we eerst met icing-boterroom en daarna bekleedden we het met suikerpasta. Dat was geen gemakkelijk karweitje. Gelukkig stond Nathalie van Coffee & Curiosa ons bij met de nodige tips 🙂

Toen was het tijd om de stokjes voor de poten ook te bekleden, dit was ook niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk koos bijna iedereen ervoor om de stokjes te verven met eetbare verf (uiteraard).

Ondertussen was het lijf van onze poedel opgesteven en bekleedden we deze bol met een dunne uitgerolde lap suikerpasta. Wel even onthouden waar het kartonnetje zat om de poten te bevestigen. Dit verliep moeilijker dan gedacht. De stokjes bleven niet goed stabiel zitten. Ze schoven heen en weer tegen het kartonnetje en het vervoeren van deze poedel zou een ramp zijn geweest. Daarom hebben we ervoor gekozen om een zittende poedel te maken. Wat ook wel grappig was.

Tijd voor afwerking: het spuiten van rosetjes met icing-boterroom. Ik vond dit wel een leuk werkje en het lukte wonderwel beter dan ik verwachtte. Ik ben niet altijd een held met de spuitzak, zeker niet als het perfect mooie rondjes moeten zijn.

Zelf hebben mijn vriend en ik niet van de taart gegeten. We gaven ze weg aan een bevriend koppel met 2 kindjes. Fijn om dan de mensen hun reacties te zien. Ik hoop alvast dat het hen smaakte.

Resultaat van de pink pimped up poodle
Detail van het gezichtje. Hier zie je dat het bekleden niet zo gemakkelijk was.
Een profielfoto.

Groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.