Risotto met courgette en gedroogde tomaatjes

Gisteren aten we risotto.
En het was echt superlekker! Al zeggen we het zelf…
Bij deze deel ik graag dit veggiegerechtje met jullie.

 
Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 125 gram risottorijst
  • 450 ml groentenbouillon
  • 6 zongedroogde tomaatjes (ik nam halfgedroogde, omdat ik dat lekkerder vind)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • zwarte peper uit de molen

Werkwijze:

  1. Was de courgette en snij in halve plakjes.
  2. Snij de ui fijn.
  3. Verhit de olie in een pan.
  4. Voeg de ui en de risotto toe en roerbak tot de ui glazig is.
  5. Voeg 1/4 van de bouillon toe en laat de risottorijst het vocht opnemen.
  6. Doe de courgette erbij en roer het geheel goed door.
  7. Voeg nog eens 1/4 van de bouillon toe en laat het vocht weer opnemen.
  8. Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
  9. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Opgelet, want dit gaat zeer snel.
  10. Voeg beetje bij beetje de overige bouillon toe aan de risotto.
  11. Blijf goed doorroeren, tot al het vocht is opgenomen.
  12. Doe er de tomaatjes en de pijnboompitten bij.
  13. Kruid het gerecht af met zwarte peper.
  14. Goed roeren en serveren. Voeg naar wens Parmezaanse kaas toe.

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit alles krijg je voor een puntentotaal van 9!

Liefs,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *