Gisteren aten we risotto.
En het was echt superlekker! Al zeggen we het zelf…
Bij deze deel ik graag dit veggiegerechtje met jullie.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 courgette
- 1 ui
- 2 koffielepels olijfolie
- 125 gram risottorijst
- 450 ml groentenbouillon
- 6 zongedroogde tomaatjes (ik nam halfgedroogde, omdat ik dat lekkerder vind)
- 20 gram pijnboompitten
- 30 gram Parmezaanse kaas
- zwarte peper uit de molen
Werkwijze:
- Was de courgette en snij in halve plakjes.
- Snij de ui fijn.
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de ui en de risotto toe en roerbak tot de ui glazig is.
- Voeg 1/4 van de bouillon toe en laat de risottorijst het vocht opnemen.
- Doe de courgette erbij en roer het geheel goed door.
- Voeg nog eens 1/4 van de bouillon toe en laat het vocht weer opnemen.
- Snij ondertussen de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder olie. Opgelet, want dit gaat zeer snel.
- Voeg beetje bij beetje de overige bouillon toe aan de risotto.
- Blijf goed doorroeren, tot al het vocht is opgenomen.
- Doe er de tomaatjes en de pijnboompitten bij.
- Kruid het gerecht af met zwarte peper.
- Goed roeren en serveren. Voeg naar wens Parmezaanse kaas toe.
En dit alles krijg je voor een puntentotaal van 9!
Liefs,
Joke