roerei met tomaat

Nog een Weight Watchers-receptje. Eigenlijk uit het boek ‘tellen of niet tellen’ mits een aanpassing van mezelve. Zaterdag hield ik een telvrije dag, alleen een beetje rondgereden op zoek naar Bioformbrood en niet gevonden. Dat Fries Roggebrood lust ik toch echt niet!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • rucola
  • 2 tomaten
  • 16 basilicumblaadjes (in het recept staat 10, ik voeg er meer toe)
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • 1 koffielepel olie
  • (4 sneetjes Fries Roggebrood volgens het recept, je kan ook ander brood kiezen natuurlijk. Ik at er geen brood bij)

Werkwijze:

  1. Was de rucola en schud droog.
  2. Was de tomaten en snij in blokjes.
  3. Was de basilicum, schud droog en hak fijn.
  4. Kluts de eieren met peper, zout en paprikapoeder.
  5. Verhit de olie in een pan en fruit daarin de tomatenblokjes ca. 2 – 3 minuten.
  6. Voeg de eieren toe en laat al roerend in ca. 5 minuten stollen.
  7. Roer de gehakte basilicum erdoor.
  8. Beleg je brood met rucola en schep het roerei erop.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nog voor de Weight Watchers: reken 5 punten per persoon voor dit receptje als je niet telvrij eet 🙂

 

Smakelijk,
Joke

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *