Spaghetti met scampi’s & kerstomaatjes

Zondagavond nog eens scampi’s klaargemaakt. Ik maakte alleen een beetje een foutje. Het zag er zo lekker uit en het rook zo lekker. Het was op zich ook niet slecht, alleen een beetje té pikant. Ik had vroeger een cayennepeper in huis waarvan ik veel moest gebruiken om het eten wat pit te geven. Vorige week kocht ik een nieuwe cayennepeper en die is blijkbaar wel heel erg pittig.

Een receptje om nog eens klaar te maken, maar dan met minder cayennepeper.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gram spaghetti
  • 500 gram schoongemaakte scampi’s
  • 4 ansjovisfilets
  • 500 gram kerstomaatjes
  • 125 gram rucola
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gehakte oregano
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Spoel en halveer de kerstomaatjes.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de ansjovis heel fijn.
  3. Bak de ui glazig in olijfolie. Doe er de ansjovis, knoflook en een beetje cayennepeper naar smaak bij. Roerbak tot de ansjovis wegsmelt.
  4. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog even.
  5. Blus met de witte wijn en laat inkoken.
  6. Voeg de kerstomaatjes, oregano en kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Laat 10 minuten zacht sudderen.
  7. Kook ondertussen de pasta beetgaar.
  8. Bak de scampi’s in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout en cayennepeper.
  9. Meng de pasta met de saus, de rucola en de scampi’s. Serveer meteen.

P1080307

 

 

 

 

 

 

Smakelijk!

En onthou het: voorzichtig met de cayennepeper 😉

Joke

0 thoughts on “Spaghetti met scampi’s & kerstomaatjes

    1. Doen met die ansjovis! Echt, ik ben ook geen ansjovisfan, maar ze smaken echt niet door. Mijn vriend lust het ook niet graag en had hem niet verteld dat ze erin zaten. Maar misschien smaakten wij het minder doordat het toch een beetje te pikant was… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *