taarten

Vorige maand mocht ik een taart maken voor Elke die 26 werd en eentje voor Nand, die zijn 1 jaar mocht vieren.

Op mijn taart voor Nand ben ik supertrots (vooral op mijn boetseersels). Ook de cookies aan de rand maakte ik zelf. Hiervan ook het receptje 🙂 Allé, de andere taart mag er natuurlijk ook wel zijn hé 🙂

P1080143 P1080203

 

 

 

 

 

 

American cookies

Ingrediënten:

  • 550 gram patisseriebloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • 250 gram boter op kamertemperatuur
  • 180 gram fijne kristalsuiker
  • 180 gram donkere kandijsuiker
  • 1 koffielepel vanille-extract
  • 2 grote eieren
  • 350 gram zwarte chocolade in kleine stukjes of Callets Dessert van Callebaut

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 190°C.
  2. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
  3. Klop in een grotere kom de boter met de suiker, bruine suiker en het vanille-extract tot het romig is.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng goed. Daarna voeg je beetje bij beetje de bloem toe.
  5. Voeg de chocolade toe en meng goed.
  6. Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat genoeg plaats tussen elk deeghoopje, want de koekjes kunnen nog wat uitlopen tijdens het bakken.
  7. Bak 8 à 11 minuten of tot de koekjes mooi goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat 2 minuten op de bakplaat afkoelen. Leg de koekjes daarna op roosters en laat volledig afkoelen.

Smakelijk,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *