Vorige maand mocht ik een taart maken voor Elke die 26 werd en eentje voor Nand, die zijn 1 jaar mocht vieren.
Op mijn taart voor Nand ben ik supertrots (vooral op mijn boetseersels). Ook de cookies aan de rand maakte ik zelf. Hiervan ook het receptje 🙂 Allé, de andere taart mag er natuurlijk ook wel zijn hé 🙂
American cookies
Ingrediënten:
- 550 gram patisseriebloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1 koffielepel zout
- 250 gram boter op kamertemperatuur
- 180 gram fijne kristalsuiker
- 180 gram donkere kandijsuiker
- 1 koffielepel vanille-extract
- 2 grote eieren
- 350 gram zwarte chocolade in kleine stukjes of Callets Dessert van Callebaut
Bereiding:
- Verwarm de oven op 190°C.
- Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop in een grotere kom de boter met de suiker, bruine suiker en het vanille-extract tot het romig is.
- Voeg de eieren 1 voor 1 toe en meng goed. Daarna voeg je beetje bij beetje de bloem toe.
- Voeg de chocolade toe en meng goed.
- Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Laat genoeg plaats tussen elk deeghoopje, want de koekjes kunnen nog wat uitlopen tijdens het bakken.
- Bak 8 à 11 minuten of tot de koekjes mooi goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en laat 2 minuten op de bakplaat afkoelen. Leg de koekjes daarna op roosters en laat volledig afkoelen.
Smakelijk,
Joke