telvrije pastasalade met scampi

Hmm… telvrij, wat voor een monster is dat nu toch? Mijn hobby is dan wel bakken en met zoete dessertjes bezig zijn, maar aan de andere kant van die weegschaal let ik ook wel op mijn voeding. Ik ga al ietsje meer dan een jaar naar de Weight Watchers. Dit gaat met ups en downs, maar we proberen op gewicht te blijven en die laatste 2,5 kg zou ik er nog graag af krijgen. Maar ik voel me alvast veel beter in mijn vel dan een paar jaar geleden.

Ik zal proberen in de toekomst dus ook wat Weight Watchers-gerechtjes op mijn blog te zetten. En hier is dus de eerste. Morgen hou ik een telvrije dag en ik bereidde nu al een salade. Het avondeten was dus dezelfde salade. We werken met propoints. Ik zet de ProPoints-waarde erbij, maar dit gerechtje kan je zonder probleem op een telvrije dag eten. Dat is een dag waarop je enkel de ‘groene’ producten uit de boodschappengids eet. Je olijfolie hoef je niet mee te rekenen, omdat je op een telvrije dag 2 vetten cadeau krijgt.

Voor 1 persoon:

 • 100 gram ongekookte pasta                                                            3 ppts
 • 100 gram rauwe scampi’s                                                                 2 ppts
 • 1 potje yoghurt natuur 0%                                                               1 ppt
 • peultjes, boontjes, paprika, lente-ui, mini-trostomaat       0 ppts
 • kruiden naar keuze: peper, zout, curry                                      0 ppts
 • 1 koffielepel olijfolie                                                                           1 ppt
 1. Kook de pasta gaar en laat afkoelen.
 2. Kook de boontjes en de peultjes gaar, laat schrikken en afkoelen.
 3. Schil de paprika en snijd in blokjes. Je kan deze ook ongeschild laten, maar ik ben vrij gevoelig aan de schil.
 4. Was de lente-ui en snij in stukjes.
 5. Was de tomaatjes en snij in partjes.
 6. Doe de pasta en de groenten in een kom. Voeg er de yoghurt aan toe en kruiden naar keuze. Ik voegde enkel peper en zout toe, maar je kan hier ook curry of cayennepeper aan toevoegen. Provençaalse kruiden zullen wellicht ook lekker zijn. Experimenteer dus gerust met kruiden.
 7. Roer alles goed doorheen.
 8. Bak de scampi’s in een koffielepel olijfolie en bestrooi rijkelijk met currypoeder.
 9. Doe het pastamengsel in een bord. Leg daarbovenop de scampi’s en de partjes tomaat.
 10. Smakelijk.

Tip: je kan deze pastasalade ook eten op een niet-telvrije dag voor 7 ppts.

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,
Joke

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.