Tijd te koop? Opruimen #2

Niemand zeker? Het is hier al heel lang stil, ik weet het. Vaak zeg ik tegen mezelf: blog nog eens wat. Niet dat ik geen inspiratie heb. Soms te veel. Te is nooit goed hoor. Ik zou moeten werken met een blogschema of blogagenda. Maar laat nu net zijn dat ik gewoon niet zo goed ben in organiseren en ordenen. En jawel, ik geef les en dan nog wel aan jongeren met autisme. Geloof me, dat gaat vrij goed (als je niet in mijn kasten komt kijken in de klas dan toch). Ik ben vrij wanordelijk. En ik stoor me vaak aan dat kantje de laatste tijd. Ik wil rust in huis, in mijn hoofd. Lobke maakt samen met Femma schoon.

Femma maakt schoon
Bron foto: Femma

Ik doe mee op mijn manier. Als ik eindelijk wat extra orde vind, zal ik misschien ook ordelijker worden in mijn administratie?
Ik kreeg al veel tips van mensen: maak lijstjes. Ja, goeie tip, maar je mag die lijstjes niet ergens laten rondslingeren. Uhu…
Wat ik deze paasvakantie ook heel bewust heb gedaan: minder ‘Facebooken’. Je maakt meer tijd voor andere dingen. Echt waar! Het enige wat ik moeilijk kon laten was instagram. Dat check ik toch meermaals per dag. Maar duurt minder lang dan Facebook ook 🙂
Maar we dwalen af. Tijd winnen in het huishouden? Ik denk dat de Femma-opruim-challenge wel eens zou kunnen helpen. Als je poetsen inplant heb je wellicht meer tijd over op andere momenten. Bewuster ermee bezig zijn en niet alles zo gigantisch erg laten worden.

Ik startte 31 maart al met mijn opruim-challenge. Ik poetste boven. Verse lakens op de bedden, badkamerkasten uitwassen en cosmetica die ik niet gebruik weggegooid. Mijn kleerkast had ik al onder handen genomen.

1 april (geen grap) pakte de woonkamer aan. Kasten uitwassen en weggooien wat ik niet gebruik. Berre kreeg daardoor een extra kast om speelgoed in te stoppen. Speelgoed dat dus minder in de weg staat op de grond nu. Ik poetste verder ook beneden. Dag 1 is volgens Femma de keukenkasten opruimen. Dat deed ik gisteren. Man, ik ben er een hele dag aan bezig geweest. Ja, ik heb dat vorig jaar niet gedaan… Het enige wat ik regelmatig uitkuis is de koelkast. Maar die kasten… Toch wel enkele vervallen producten gevonden en moeten weggooien. Ook zoveel soorten kommetjes en pottekes waarvan ik me het bestaan niet meer herinnerde… Allemaal weg. Weer ruimte in de kasten. Er zijn nog enkele schuiven leeg. Maar die mogen dat even blijven hoor.

Op zaterdag 2 april plande Femma de kleerkast. Already done! Yeah 🙂

Zondag: een dag offline. Gelukt! Wat een stralende dag was het. ’s Middags gaan eten bij mijn ouders. We waren de avond nadien weggeweest naar een feestje en Berre ging daar eens slapen. In de namiddag speelden we buiten. We hokten samen met de buren en hun kindjes. Dat doen we vaker als het mooi weer is. Leuk dat de kindjes samen kunnen spelen en wij kunnen gezellig wat bijpraten.

Maandag: boekenkast opruimen. Had ik ook al gedaan. Van een grote boekenkast naar een klein kastje :-). Wat ik wel deed: Berre zijn babyboekjes wegsteken. Weggooien doen we nog niet 😉
In de namiddag gaf ik een workshop kinderkoken bij Femma. Fijn om doen en zo deed ik ook wat vrijwilligerswerk in de vakantie.

Dinsdag: geen e-mail, smsjes of Facebookberichtjes tot de middagpauze. Ik denk ook wel gelukt. Soit, ik poetste de hele dag, dus had er de tijd niet voor 😉

Vandaag: slaapkamers. Beddengoed verversen, stof afdoen en stofzuigen. Het zal voor een ander moment zijn, want straks brengen Berre, mijn zus en ik Alice en Gabrielle een bezoekje. We rijden naar het verre West-Vlaanderen om onze (over)grootouders een bezoekje te brengen. Anderzijds, ik deed het vorige donderdag al, dus is niet heel erg dringend ook.

Morgen: kranten en tijdschriften opruimen. Dat kan er nog wel bij. Maar eigenlijk heb ik gepland mijn bureau op te ruimen. Het naaigedeelte was al gedaan, maar mijn werkplek is momenteel zéér wanordelijk. Maar we zijn op goede weg 🙂

En jullie? Hebben jullie vaste huishoudplanningen? Of is het zoals bij mij vaak op den bots en den buil?
Andere tips naar aanpak toe zijn steeds welkom 🙂

Fijne dag nog.
Joke

2 thoughts on “Tijd te koop? Opruimen #2

  1. Goed bezig! Ik denk dat wij gelijken zijn. Ik poets en ruim in vlagen, meestal in m’n verlof waardoor ik niet echt een verlofgevoel heb. Vandaag, dagje vrij en al goed bezig geweest: papierbergen geruimd, weer overzicht op tafel en bureau 🙂 En deze namiddag komt een zwangere vriendin me verlossen van 5 jaar te kleine meisjeskleren (ik bleef hopen op een dochtertje in de nabije omgeving, met veel dozen op zolder tot gevolg). We gaan samen door de dozen gaan. Wat ze wil neemt ze mee en ik bepaal dan meteen of de rest in de kledingcontainer, of verkocht, of… wordt.
    Maar de andere 2 vrije dagen deze week, daarin plan ik even niks van klusjes. Dat zorgt ook voor rust in m’n hoofd 😉

    1. Ik heb vrijdag en zaterdag en vandaag eigenlijk ook leuke dingen gedaan 🙂
      Vrijdag een ganse dag genaaid, gisteren dagje Gent met mijn 2 mannen en vandaag familiebezoekjes. Heerlijk! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.