Tutorial: Etagère

Voor de onthaalmama’s van Berre maakte ik een etagère voor de dag van de onthaalouder. Mijn schoonmama zit in het bestuur van Femma en vond deze heel leuk. Ze vroeg me of ik het eens wou komen voortonen in hun groep. Met veel plezier. Bij deze maakte ik een tutorial die ik ook graag met jullie deel.

Nodig:
– groot bord, dessertbord en ondertas naar keuze (leve de kringwinkel!)
– wijnglas of aperitiefglas op voet en een klein wijnglaasje of druppelglaasje op voet. Het hoeft niet per sé op voet, maar dat oogt eleganter.
– lijmpistool + lijm
– potlood
– kranten

Werkwijze:

 1. Kies je borden uit. Plaats alles al eens op elkaar om te zien hoe het geheel oogt. Voorzichtig natuurlijk. Zo kan je zoeken naar jouw ideale combinatie.
  _DSC0414
 2. Was je glazen en je borden goed af, zodat ze vetvrij zijn. Droog dan ook zeer goed af.
  _DSC0417
 3. Zet je lijmpistool aan, zodat het kan opwarmen.
  _DSC0418
 4. Draai je grootste glas om en zet in het midden op het grote bord. Je kan dit doen op goed gevoel, maar ik duid het lichtjes aan met een potlood. Eens geplakt met een lijmpistool is het moeilijk los te maken, vandaar. Doe dat ook met de onderkant van het glas op de onderkant van het dessertbord.
  Idem voor het andere glas. De bovenkant op het midden van je dessertbordje en de onderkant op de onderkant van je ondertas. Zo teken je alles af in het midden en kan je straks doorwerken.
  _DSC0420

  _DSC0428

  _DSC0426

 5. Doe lijm op het glas en kleef het vast op het bord. Druk even aan.
  _DSC0421

  _DSC0422

 6. Doe dan lijm op de voet van het glas. Gebruik voldoende lijm. Ik heb een klein lijmpistool en dat is iets moeilijker omdat het tijd nodig heeft om de lijm op te warmen, maar het lukt zeker ook.
  _DSC0423
 7. Zet er dan je dessertbord op. Kijk goed langs de onderkant naar de markeringen. Je kan nog een ietsiepietsie verschuiven, maar het is niet makkelijk. De lijm hardt zeer snel.
  Druk dan ook even aan.
  _DSC0427
 8. Herhaal stap 5, 6 en 7 voor het volgende glas. Lijm op de bovenkant van het glas en op het dessertbord lijmen, even aandrukken. Dan lijm op de voet en de ondertas erop lijmen en even aandrukken.
  _DSC0430

  _DSC0431

  _DSC0432

 9. Dit was het al! Klaar! Laat nog wel even afkoelen en verder harden. Heel mooi als cadeau. Al dan niet gevuld met koekjes of andere spulletjes. Of mooi op tafel tijdens een feestje. Succes gegarandeerd!
  _DSC0435

  _DSC0433


  Creatieve groet,
  Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.