verjaardagstaart voor Mats

Mats werd 2 jaar en daar mag geen taart ontbreken hé. De taart staat volledig in het teken van dingen die Mats al kan benoemen of waar hij interesse in heeft, alhoewel het thema basket hem met de paplepel werd ingegeven door de papa.

De taart is een gewone biscuit, een vierkante vorm van 25 cm en 10 cm hoogte. Hij werd gevuld met mascarpone en krieken op sap (dit sap werd eerst gelei-achtig gemaakt met een zakje Taartina).

Aan het boetseren heel wat werk gehad, maar toch best wel een beetje trots op mezelf. Het enige ‘probleem’ was de tribune die op de taart kwam. Deze was uit cake gesneden en woog uiteindelijk vrij zwaar op de taart, ook al gebruikte ik dowels als ondersteuning. Maar hieruit hebben we weer geleerd hé. We hebben de taart dan maar tegen 2 kartonnetjes gezet, zodat ze het overleefde tot aan het verjaardagsfeestje.

En het mooiste compliment dat ik kon krijgen… Mats kreeg de taart te zien net voor zijn feestje en hij was zo ongeduldig dat hij reeds vroeg naar ‘taart’. De dag erna als vieruurtje wou de mama hem fruit geven en Mats zijn antwoord was ‘taart’. Een mooier compliment kon ik dus niet krijgen! 🙂

De taart met basketter, tribune, Bumba, basketbal en aapje.
Bovenaanzicht.
Spandoek voor Mats met daarnaast een basketter met 2 krullen 😉
Detail van Bumba met een basketbal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.