Wereld-veggie-dag!

Woensdag 1 oktober was het wereld-veggie-dag! En jawel, we hebben meegedaan. Berre niet, want die had daags voordien veggie gegeten. ’s Morgens eet ik altijd zoet beleg en ’s middags werden het bo’kes met kaas. ’s Avonds een veggie-gerechtje dat hier bij mijn vriend ook in de smaak valt. Het is er eentje van Smartmat.

PASTA POMODORO MET PARMEZAANSE KAAS EN PIJNBOOMPITTEN

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 doosje kerstomaten (250 gram)
  • 50 gram pijnboompitten
  • 250 gram tagliatelle
  • 50 gram jonge spinazie
  • 100 gram grana padano kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel oregano
  • (zwarte) peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Pel en snij 2 teentjes knoflook in dunne plakjes (1 à 2 mm).
  3. Schil en snij de rode ui in dunne halve manen.
  4. Was en snij de courgette in halve manen van een centimeter dik.
  5. Was en halveer de kerstomaten.
  6. Leg de tomaten, de knoflookplakjes, de ui en de courgette in een ovenschaal.
  7. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met 1,5 theelepel oregano, wat zout en wat zwarte peper.
  8. Meng alles goed om en bak in het midden van de oven gedurende 20 minuten.
  9. Breng 2 liter gezouten water aan de kook. Als het water kookt voeg je de pasta toe en kook deze volgens de verpakking.
  10. Verhit een pan en rooster de pijnboompitten op matig vuur. Roer voortdurend. Doe de pitten nadien in een kommetje.
  11. Rasp de grana padano kaas.
  12. Spoel de spinazie.
  13. Meng de pasta met de jonge spinazie, 1 eetlepel olijfolie, de helft van de geraspte kaas en de geroosterde groenten.
  14. Garneer met de pijnboompitten en de rest van de geraspte kaas.
  15. Smakelijk!

Een goeie foto heb ik niet, dus ik nam de foto van Smartmat. Ik nam er zelf eentje met de gsm, maar die was overbelicht en het zag er niet zo smakelijk uit op die manier 🙂

 

 

Een heel lekker en eenvoudig receptje. We hadden nog overschot en dat ging de dag nadien gewoon mee naar het werk. Al geef ik stiekem toe dat ik er dan wat gerookte ham bij deed. ’s Avonds zei mijn vriend ook dat hij op zijn werk een dikke steak had gegeten. Sja, mannen en hun vlees… Ach ja.

 

Mme ZsaZsa heeft trouwens een lijstje opgemaakt van haar favoriete veggiereceptjes. Zeker eens een kijkje waard!

Hou de blog trouwens in de gaten en volg me via bloglovin’, want deze week meer nieuws over de give-away!

 

Groetjes,
Joke

 

 

 

0 thoughts on “Wereld-veggie-dag!

  1. Lekker recept lijkt me. Ik wist niet van de vegetarische dag. Anders had ik mee gedaan. Al kan het altijd nog natuurlijk. Maar hier ook een man die graag vlees eet, het liefst een flinke lap. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *