Whoopie de Berlin

Maak voor de whoopies zelf het recept van de vanille-whoopies.

Ingrediënten voor de vulling:

  • 75 gram suiker
  • 2 eierdooiers
  • 35 gram maizena
  • 375 ml melk
  • 1 vanillestok
  • poedersuiker

Bereiding:

  1. Meng 75 gram suiker met de dooiers en de maizena.
  2. Voeg een beetje melk toe tot je een gladde pap bekomt.
  3. Breng de resterende melk aan de kook met de vanillestok. Ik snij de vanillestok open en haal het merg er uit. Dat merg doe ik bij mijn melk.
  4. Voeg het eiermengsel toe aan de kokende melk en laat goed doorkoken.
  5. Spoel een kom met water en giet er de pudding in.
  6. Dek af met plasticfolie die je op de pudding drukt om te voorkomen dat er een vel op komt.
  7. Schep de afgekoelde pudding in een spuitzak.
  8. Spuit de pudding op de ene helft van de whoopies en leg er de tweede helft op.
  9. Bestrooi de whoopies net voor het serveren met poedersuiker.

Geen tijd of zin om verse banketbakkersroom te maken? Je kan ook gewoon vanillepudding maken uit een pakje van Dr Oetker of Imperial.

Hmm... ze waren heerlijk, al zeg ik het zelf.

Groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *