zomerhemdje

Overal in blogland lees ik over mama’s die zoveel tijd hebben om te naaien voor hun kindjes en mijnen Berre is 6 maand en ik had zelf nog geen enkel kledingstukje voor hem gemaakt. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Nu hij overdag al eens een poosje in zijn bedje slaapt is er wel wat tijd. Ik probeer elke dag iets in het huishouden te doen en dan ook nog wat vrije tijd te doen. Bij deze werd het eerste projectje een hemdje voor zoonlief.
En ik moest wel voortdoen want het is een maatje 74. Dinsdag werd Berre gewogen en gemeten bij Kind & Gezin: 71 cm en 8,850 kg. Het moest dus af als hij er nog in moet kunnen. Er zitten nog wat kleine foutjes in, maar er zullen er zeker nog volgen, van die hemdjes. Dit patroontje en wellicht ook nog andere. De mouwen zijn zo wel niet mijn favoriete deel, maar ik ben best tevreden met het resultaat. Het patroontje haalde ik hier. Op het achterpand stak ik er nog een paspelbandje in, dat ik zelf maakte. Geen paspeltouw liggen, maar wel een touw dat dezelfde dikte ongeveer heeft. Biaisband opengestreken. Touwtje erin en dubbelgevouwen, dan met mijn ritsvoetje gestikt. Gelukt. Joepie, dan had mijn biais onderaan exact dezelfde kleur als mijn paspel. Ik dacht dat het meer gedoe ging zijn zo een paspel maken, maar eigenlijk poepsimpel.
Ik heb de naaimicrobe terug te pakken. Uitkijken naar een volgend projectje. Een jumpsuit staat op het lijstje, maar tricot, nog geen ervaring mee en ook niet met boordstof en een tweelingnaald. Zal me er gewoon aan moeten wagen denk ik. Met een kraag en mouwen had ik ook nog niet echt ervaring en ben toch wel een klein beetje trots op mijn eerste exemplaar. Oefening baart kunst.

Nog geen aanfoto’s van Berre. Hij wordt namelijk niet zo graag aangekleed… Maar wel al foto’s van het hemdje op zich. Gelieve ook even het strijkwerk tussen de vingers te zien *ahum*

P1090824

 

 

 

 

 

P1090832

 

 

 

 

 

P1090836

 

 

 

 

 

Oja, nog even vermelden (gelijk de echte):

Stofje & biais  – Stoffen Van Leuven 
knopen – Roos & Violet 

 

Lieve groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.