Zomerse quiche met spinazie, spek en feta

Het is vakantie… we hebben wel tijd om te bakken en te koken, maar ook om andere dingen te doen.

Lekker boeken lezen, creatief bezig zijn met vanalles (later meer daarover…) en ook hier en daar eens eropuit trekken.

Toen ik het lief ’s ochtends vroeg wat hij wou eten was het antwoord ‘chipolata met spinazie’. Nu, ik vind dat winterse kost… Met buiten 28 graden had ik hier echt geen zin in. Hij ging ermee akkoord dat ik iets anders fabriceerde. Aja, anders geen warm eten op tafel. Hij moet dus wel akkoord gaan 🙂

Toch op zoek gegaan naar een receptje met spinazie. Het werd een quiche. Gedurfd, want het lief eet het niet zo graag, quiche. Maar hij is verzot op spekjes, spinazie en feta. De vulling zat dus -hopelijk- wel al goed.

2 grote stukken heeft hij gegeten. En wel 5x gezegd dat het hem echt smaakte. En “amai, dat is niet droog vanbinnen.” Leuke complimentjes dus 🙂

Benodigdheden voor 1 quiche:

  • 400 gram verse spinazie
  • 200 gram spek in blokjes
  • 1 pakje feta (ongeveer 140 gram)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 eieren
  • 200 ml room (ik gebruikte Balade room 4% vetgehalte om het wat magerder te houden)
  • 150 gram geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • klontje boter

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de spinazie. Stoof deze dan kort aan in een klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Als de spinazie gestoofd is, laat je deze uitlekken.
  4. Bak de spekblokjes. Hiervoor heb je geen vetstof nodig. En laat deze dan uitlekken op wat keukenpapier.
  5. Snij de feta in blokjes.
  6. Neem het vel bladerdeeg en leg het met bakpapier er nog aan in een ronde bakvorm. Druk het bladerdeeg goed aan.
  7. Leg op het bladerdeeg de feta, spekblokjes en spinazie.
  8. Meng de eieren met de room en voeg wat peper toe. Ik voegde geen zout meer toe, omdat feta en spek al een beetje een zoute smaak hebben.
  9. Giet het ei-roommengsel over de andere ingrediënten in de bakvorm.
  10. Daarbovenop leg je de geraspte kaas.
  11. Steek de quiche voor 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
  12. In stukken snijden en aanvallen maar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oja, en eergisteren, toen ik thuiskwam van een loopje in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en we al in bed lagen nog wat te kletsen lag er een cadeautje onder mijn hoofdkussen. JOEPIE!! Ik kreeg weer een nieuw speelgoedje om mee uit te testen: een Wacom Bamboo. Juij!!! Gisteren al eens een beetje uitgetest. Het zal nog even bij testen en proberen blijven, maar hopelijk kan ik hem ook gebruiken op de blog binnenkort. We zullen zien of ik dat kan… -met hulp van het lief wellicht-!

 

Groetjes,

Joke

 

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Zomerse quiche met spinazie, spek en feta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *