Angry birds

Toen ik mijn vriend vroeg wat hij wou om te trakteren op het werk, was zijn antwoord: koekjes, iets met dieren ofzo. Ik ideetjes beginnen zoeken. Even later vroeg hij of ik geen ‘Angry birds’ op de koekjes kon zetten.
Op internet heel erg mooie voorbeeldjes gevonden en ik wou het, met een klein hartje weliswaar, toch proberen.

Wegens tijdsgebrek (want wat een tijd kruipt daar toch in) heb ik maar met 1 icing consistentie gewerkt, niet zo gemakkelijk, want normaal maak ik 2 consistenties (eentje om mee af te lijnen en een dunnere om de vlakken mee te vullen). Ik volg de techniek uit het boek van De Koekjesfee ‘Koekjes, cupcakes en taarten voor kinderfeestjes’.

Het recept voor mijn icing is als volgt:

  • 450 gram poedersuiker SO
  • 30 gram meringuepoeder (Wilton)
  • 60 ml water

Alles goed mixen tot je pieken krijgt. Nu moet je zelf aanvoelen met welke consistentie je gemakkelijk kan aflijnen en kan invullen. Dus kleine beetjes water toevoegen tot je zelf denkt dat het oké is. Dat vind ik het allermoeilijkste, want als je er te veel water aan toevoegt wordt het aflijnen heel moeilijk.

Hier wat foto’s van mijn Angry Birds. Ik ben er niet helemaal tevreden over, maar de collega’s van mijn vriend hadden ze toch herkend. Maar… oefenening baart kunst.

Groetjes,
Joke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.