Morgen terug een sessie van de Wilton Course 1 en deze keer met cupcakes. Hmm… ik maakte 3 soorten waaronder mijn persoonlijke favoriet: cupcakes met appel en kaneel. Graag wil ik dan ook mijn receptje met jullie delen.
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 125 gram boter op kamertemperatuur
- 125 gram kristalsuiker
- 125 gram zelfrijzende bloem
- 2 eetlepels melk
- 2 eieren op kamertemperatuur
- 1 appel type Granny Smith
- 2 theelepels kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de bloem, de boter, de suiker en de eieren samen in een kom en mix goed.
- Voeg de melk toe en mix nog eens.
- Schil de appel en snij deze in blokjes.
- Meng de appelblokjes met de kaneel en voeg toe aan het deeg. Roer alles goed door tot 1 geheel.
- Vul de cupcakevormpjes voor 3/4.
- Bak gedurende 15 à 20 minuutjes.
- Laat afkoelen.
Smakelijk,
Joke