Me-time: workshop tekenen met fineliners en aquarel

Vorig jaar volgde ik een 3-daagse cursus illustratieve technieken bij Debbie van Snow & Rose. Ik vond dat 3 heerlijke dagen. 3 dagen alleen op hotel in Hasselt en 3 dagen enkel bezig zijn met tekenen en schilderen. Debbie is een super lesgeefster die heel veel tips en tricks geeft. Ook nu had ze weer wat nieuwe workshops online. En al zou ik ze allemaal willen volgen, een mens moet toch gaan kiezen. Zeker omdat Hasselt, jammer genoeg, niet bij de deur is.

Na een warm welkom krijgen we uitleg over de materialen waar we mee zouden werken: fineliners en aquarelverf. We werken met Staedtler, toevallig ook mijn favoriete fineliners. En dan even wat oefenen. Ook Debbie geeft voorbeelden zowel met fineliners als aquarel. Dan is het tijd om te schetsen.
Vooraf krijg je toegang tot een Pinterestbord ter inspiratie en ga je zelf al op zoek naar je onderwerp. Het onderwerp van deze workshop is ‘kleine beestjes’. Een insect, een slak, een spin,… Maar uiteindelijk ben je best vrij in je keuze. Debbie helpt mee zorgen dat iedereen met een mooi resultaat naar huis gaat. De minder ervaren tekenaar krijgt tips over hoe een mooi resultaat te behalen en de betere tekenaar krijgt ook de kans om een uitdaging aan te gaan.

Het werken met aquarel was tijdens de 3-daagse workshop minder mijn ding. Ik doe het minder graag, inschilderen met aquarelverf. Maar voor de workshop van de kleine beestjes kon je ook gaan voor een vlak waarop dan je insect komt. Dat bevalt me dan weer wel. Berre wou dat mama een kever zou tekenen. Ik wou eerst een slak tekenen. Als compromis heb ik dan wel zelf de kever gekozen. Er bestaan trouwens zoveel mooie kevers! Ongelooflijk.

Ik vertrok van de foto van deze kever:

Bron: Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben zelf heel tevreden over mijn resultaat. Ik hoop dat ik nog wat tijd vind om er nog een paar te maken. Een kleine reeks lijkt me wel mooi om op te hangen in onze hal.

Schetsfase en aquarel

 

Schetsfase en aquarel

 

Work in progress: stipjes zetten met fineliners

 

Het eindresultaat

 

Het resultaat van mijn mama.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.