Nee bedankt, voor mij geen weegschaal na de bevalling!

Ook ik was even in shock nadat ik hoorde over de gewichtscoach na je bevalling. Ik volg Mama Baas al een poosje, las hun boek ‘Mama worden’ (een echte aanrader) en grijp ook regelmatig naar hun boek ‘Mama dieet’ (ook een aanrader). In dat laatste boek staan leuke recepten die ook gezond zijn. Zonder dat je het gevoel hebt echt op dieet te zijn.

Het gaat erover dat Prof. Devlieger mama’s net na de bevalling een coach krijgen met weegschaal, app en apparaatje dat de bewegingsactiviteit bijhoudt om zo hun zwangerschapskilo’s kwijt te spelen.  Natuurlijk wil ik die overtollige kilo’s kwijt na mijn bevalling. Maar voor mij hoeft dat niet onmiddellijk.
Na de zwangerschap van Berre was ik maar liefst 23 kilo bij! Waarvan ik er heel veel al snel kwijt was. Leve borstvoeding, voor mij een dieet dat werkt 😉 De laatste 4 à 5 kilo bleven er echter wat aanplakken en toen ben ik naar een diëtiste gestapt. Net voor ik met de hormonenbehandeling startte was er nog een kilootje extra van die zwangerschap. Allé, ik ben altijd een jojo-er geweest en heb altijd wel wat moeten opletten voor de kilo’s. Na mijn studententijd ging ik ook naar Weight Watchers en verloor zo iets meer dan 10 kilo.
Ondertussen plakken er op mijn 28 weken zwangerschap van nu ook al terug 12 kilogrammetjes aan. En er zullen er dus nog wel wat bijkomen. En het is niet dat ik niet oplet. Natuurlijk zondig ik eens. Ik ga nog naar de diëtiste, minder weliswaar, maar om toch een beetje de controle te behouden. Anderzijds weet ik ook wel dat die kilo’s er weer afgaan.

Maar net na mijn bevalling zou ik het niet fijn vinden dat er een gewichtscoach naast mijn bed staat om te zeggen dat ik extra moet bewegen en gezond moet eten. Als je borstvoeding geeft mag je trouwens wat extra kcal binnenkrijgen. Beweging vind ik minder evident. Berre deed lang over zijn maaltijden, soms 50 minuten om een uur later weer te willen drinken aan de borst. Ook het ’s nachts opstaan zorgt ervoor dat het energiepeil toch zienderogen naar beneden gaat. Baby slaapt even overdag? Gauw meeslapen, al vraag ik me af of dat bij een tweede nog makkelijk zal lukken.
Eens ik er klaar voor ben zal ik wel weer gaan opletten, maar in het begin wil ik genieten van de baby en wennen aan terug een ander ritme in ons gezin.

De weegschaal mag van mij na de bevalling nog even in de kast blijven. Ik ga zoveel mogelijk proberen genieten van mijn kleintje en mijn gezin. Ik denk dat het kleintje veel gelukkiger zal zijn met een mama die hem/haar alle aandacht geeft dan met een mama die zich moet bezighouden er strak en goed uit te zien en minder tijd heeft voor haar kroost.
Deze mama’s schreven er ook mooie blogs over: Liesellove en Leuke Wereld.

Over mijn tweede zwangerschap zelf (en ja ook die kilo’s en al wat erbij komt) later meer. Er zit nog een blogje in mijn hoofd daarover 🙂

Echt flatterend en mooi voel ik me niet altijd, maar er groeit wel iets moois in mijn buik.

1 thought on “Nee bedankt, voor mij geen weegschaal na de bevalling!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.