Nieuw tassenpatroon: Cosynette van Katrienette

Twee weken geleden stelde Katrienette foto’s van haar nieuwe tas voor: de Cosynette. Een eigen ontworpen patroon. Ze deed daarbij een oproep naar testers. Ik waagde mijn kans… en was erbij! Ik ben vooral heel vereerd dat ik de Cosynette mocht testen, gekozen uit meer dan 150 kandidaten.

Ik volgde in het verleden 2 workshops bij Katrien (Blanche-tas en Range Backpack) en wist dat zij heel duidelijk en gestructureerd te werk gaat. En dit is bij de Cosynette niet anders! Er is een eenvoudige basisversie, maar er zijn ook leuke extra’s. En het patroon is er in wel liefst 3 maten.
Ik maakte eerst de largeversie en deze geniet mijn voorkeur (ze is al in gebruik). Perfect van grootte voor dagdagelijks mee te nemen. Daar kan mijn portemonnee in, mijn smartphone, sleutels en 2 brillendozen (eentje van mezelf en eentje van Berre).

Ik maakte de large met een flap vooraan en een rits vooraan. Ik gebruikte en gebruikte bij de versteviging van de voering geen wattine, enkel G700. Dat past wel bij deze tas.
Je kan bij het maken van de tas kiezen voor 2 werkbeschrijvingen: een heel gedetailleerde fotohandleiding en een beknoptere handleiding. De eerste tas maakte ik met de fotohandleiding.

Ik maakte ook nog een mediumversie. Ik had namelijk nog een stoffencombinatie in mijn hoofd en kon in eerste instantie moeilijk kiezen. De tas is ook snel klaar en bij de eerste tas heb ik geen enkele keer moeten lostornen of frustraties gehad. Er was dus nog veel goesting om er nog eentje te maken!
Bij de mediumversie gebruikte ik voor de versteving van de voering wel wattine. De buitenstof is in lichte jeans en nu vond ik dat er wel bij passen. Ik koos voor een basisversie, met achterrits. Bij deze versie gebruikte ik ook paspel.

Bij de tweede tas gebruikte ik de kortere werkbeschrijving, die ook zeker duidelijk genoeg is. Alleen voor de achterrits ging ik eens spieken bij de foto’s, omdat ik het goed wou doen.

Bij deze tas wel minder geluk en wat moeten lostornen, maar dat kwam niet door de uitleg. Ik gebruikte een gouden rits en gouden paspel, dus had ik het idee om goudkleurige draad te gebruiken. Daar heb ik dus op gevloekt. De draad sloeg steken over of knapte plots los. Daarom hier en daar wel een klein schoonheidsfoutje bij deze tas.
Note to self: gouden draad gebruik ik niet meer als ik precies wil werken 🙂

Wat vond ik van het patroon? Wel, ik vind het makkelijk in gebruik. De achterrits op een andere manier naaien was nieuw voor mij, maar wel duidelijk omschreven in de handleiding.
De handleiding is zeer gedetailleerd dat ook beginnende naaisters ermee aan de slag kunnen gaan. Voor gevorderde naaisters is het ook een ideaal patroon om eigen patroonhacks toe te voegen. Ik naaide in de large-versie een sleutelkoord en in de mediumversie binnenzakjes.
Wat ik helemaal top vind is dat Katrienette duidelijk vermeldt waar je je label kan plaatsen. Ik heb hier dus heel veel labels liggen en vergeet ze zo vaak aan mijn tassen te naaien. Ook andere kleine handige tips deelt ze mee in de werkbeschrijving waardoor je nauwkeuriger kan werken.

Meer zien? Volg zeker Katrienette op Instagram en #cosynette!

En dan wil ik Katrien nog heel erg graag bedanken dat ik uitverkorene mocht zijn om haar patroon mee uit te testen. Het was fijn om deel te mogen uitmaken van zo’n fijn testersteam. Allemaal heel toffe madammen, die heel lief tips en tricks deelden of leuke complimenten nalieten voor iedereen.

Stofjes en fournituren:

Large
– buitenstof: Canvas van Mind the Maker van bij Wild van Stof
– binnenstof: double gauze van bij Toverstof
– tassenband met gouden lurex van bij Toverstof
– ritsen en magneetsluiting van bij K-bas
– versteviging G700 van bij Toverstof

Medium
– buitenstof: lichte jeans van Mind the Maker van bij Wild van Stof
– binnenstof: oker en groen met gouden blaadjes van bij Pieke Wieke
– binnenstof: roze (voor het binnenzakje) van bij Ateljee Caro
– ritsen van bij Toverstof
– versteviging G700 van bij Toverstof
– versteviging H640 van bij K-bas

2 thoughts on “Nieuw tassenpatroon: Cosynette van Katrienette

  1. Prachtige tassen heb je gemaakt! De large is lekker stoer. En zo’n jeansversie vind ik heel tof!
    En wat een leuk geschreven blogpost. Zo lief, dank je. Want JIJ bent bedankt voor het testen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.