Een heerlijk receptje uit Goe Gebakken, toen nog met Sofie Dumont. Het is de tweede maal dat ik deze koekjes maakte.
Ingrediënten
- 140 gram boter
- 25 gram eiwit
- 60 gram poedersuiker
- 170 gram patisseriebloem
- 1 vanillestok
- snuifje zout
- gekonfijte kersen (ik gebruik maraschinokersen)
Materiaal
- bakplaat
- bakpapier
- spuitzak
- getand spuitmondje 10 mm
- mengkom
- spatel
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 220° C.
- Zorg dat je boter op kamertemperatuur is.
- Schraap het merg van het vanillestokje en voeg toe aan de boter. Roer de boter zeer mals.
- Voeg de poedersuiker toe en roer tot een gladde massa.
- Doe het eiwit erbij om (eiwit niet opkloppen). Blijf roeren tot je een homogene massa hebt.
- Zeef de bloem.
- Voeg de bloem en het snuifje zout toe. Meng kort maar krachtig.
- Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
- Vul de spuitzak met het deeg.
- Spuit mooie rozetjes en duw er een stukje gekonfijte kriek in.
- Bak de koekjes in de voorverwarmde oven (220°C) gedurende 8 à 9 minuten.
- Laat de koekjes afkoelen.
- Eet smakelijk!
Groetjes,
Joke
Mmm, die wil ik eigenlijk al een tijdje maken… zo te zien moet ik het echt eens doen! 🙂 Ze zien er heerlijk uit!
Zeker doen Eva. Qua werk valt het ook reuzegoed mee!
Die koekjes zijn inderdaad echt superlekker!